sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ensimmäiset kylvöt avomaalle

Ensimmäisenä muistutus: Muistakaa osallistua arvontaan, jos ette ole vielä osallistuneet. Aikaa on vappupäivään asti.

Tänään pääsin laittamaan vuoden ensimmäiset kylvöt avomaalle. Oli t-paitakeli kun tulimme viikonloppukyläilemästä ja säätiedotus lupaili lämpimän jakson jatkumista, joten piti ryhtyä hommiin. Tilannekatsaus kasvi/yrttimaalta noin muutoin: lipstikka ja ruohosipulit ovat lähteneet kasvuun, sekä valkosipulit joista kerroin jo aikaisemmin. Mintut näyttävät alkavan vihertää ja salvia ja sitruunamelissa näyttävät myös selvinneen talvesta. Oreganosta ei ole vielä varmaa näyttöä, mutta mäkimeirami ainakin näyttää komealta.

Ja tänään maahan pääsivät salaattikleitonia, vuonankaali, mustajuuri, porkkana ja puutarhamessuilta ostetut Maatiaisen valkosipulinkynnet. Valkosipuli meillä pitäisi siis olla riittämiin. Kuvassa seikkailee myös tilli, mutta huomasin vasta sisällä että sen kylvö unohtui. No vappuna ehtii.

kylvä kasvimaalle huhtikuussa
Huhtikuun lopulla kasvimaalle salaattikleitonia, porkkana, mustajuuri, vuonankaali ja valkosipuli

Siellä porkkanansiemenet nyt hautuvat harson alla. Viikonloppukylässä kuulin muuten, että porkkanoita voisi säilöä sahanpurussa ihan tavallisessa kylmässä tilassa, eikä tarvitse erityistä kellaria. Miten mahtaisi säilyä syksyllä meillä viileässä autotallissa tai pannuhuoneessa. Onko jollain kokemusta?

porkkanan kylvö huhtikuussa
Porkkanat peittelin harsolla

Viimeinen kuva taimihyllyltä, siellä elämänlanka oli nimittäin tehnyt kolttosia ja napannut naapurilta tukikepin. Varovainen vaihtokauppa suoritettiin ja elämänlanka saa nyt pitää valitsemansa ja tomaatille tuli uusi keppi.

elämänlanka taimi ja tukikeppi
Elämänlanka oli napannut omansa

3 kommenttia:

 1. Oi, onpa varmaan ollut ihana kylvöpäivä! Herkkuja on sitten kasvimaalta tiedossa.

  Heh, elämänlanka piipahti naapurin tontilla lupia kysymättä. Täytyykin olla tarkkana, mulla näkyy ikkunalaudalla vasta sirkkalehdet, mutta selkää ei uskalla niille nyt enää kääntää :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tämä aika on niin kivaa, kun saa tarkkailla kaikkea kasvua, mikä lähtee ja mikä ei.
  Hyvää Vappua!

  VastaaPoista
 3. Joo elämänlangat kiipustavat ihan silmissä. Mikäköhän olisi hyvä tukikeppi? Ajattelin laittaa elämänlangat parvekkeelle, uskallanko antaa kasvaa parvekkeen kaiteita pitkin vai peittävätkö koko talon? :)

  VastaaPoista