sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Aurinkoinen huhtikuun päivä

Tätä on odotettu! Vihdoinkin ulkona tarkenee puuhastella ilman pipoa ja hanskoja. Eilen oli tihkuista ja masentavan harmaata koko päivän, joten tätä arvostaa sitäkin enemmän.

Talvivahingot on tarkastettu, puput olivat nakertaneet toisen luumupuun. Puu oli kieltämättä jätetty aika lailla oman onnensa nojaan pihan kauimmaisimpaan nurkkaan. Puun tynkää ei näkynyt talvella lumen alta juuri ollenkaan ja tuumin, että se on jo kokonaan hävinnyt. Siellä vähän jyrsitty runko kuitenkin odotti ja muutamia uusia versoja näytti olevan tuloillaan. Puput (?) olivat järsineet myös vadelmaa, en tiennyt että se maistuu talvella jäniksille, tai saattoivat myyrätkin olla asialla.
Kevätkukkijoita puutarhassa
Viikonloppuna meillä taituroitiin myös legopalaa muistuttava kakku. Taidan tästä lähin pysyä puutarhuroinnin puolella, sokerileipuriksi ei tämän perusteella taida kannattaa ryhtyä. :) Olimme unohtaneet ostaa kerman ja kuorrute on tomusokerista. Sitä oli hirveän vaikea levittää reunoille siististi ja on kuorrutteena kyllä maultaan jo hieman äklön makean puolella. Suosittelen siis käyttämään kermavaahtoa, jos joku innostuu legokakkua kokeilemaan. Legopalan kiinnitysympyrät ovat pyöreitä vaahtokarkkeja.

lego pala kakku
Lego-kakku

10 kommenttia:

 1. Täällä myös hääritty ensimmäistä kertaa tänä keväänä ihan kunnolla tuolla pihalla ja hyvin siellä auringonpaisteessa tarkeni puuhailla. Toivottavasti ilmat nyt jatkuisivat hiukan enemmän keväisempinä kuin viimeaikoina :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita värejä kakussa ja krookuksissa :).

  VastaaPoista
 3. Ihana kakku ja kauniit ovat kukatkin :)

  VastaaPoista
 4. Hauska idea, jonka vielä joku kerta toteutan tytön juhliin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivoista kommenteista, hauska kuulla että ainakin kakun idea herätti sympatiaa ;) Tuo on tosiaan kiva ja helppo idea toteuttaa lego aiheinen kakku. Kuorrutusta vain kehoitan harkitsemaan... Tomusokerilla kuorrutettu vaahtokarkki on hmmm... hieman makeahko. :)
  Aurinkoisia päiviä ja rauhaisia iltoja teille!

  VastaaPoista
 6. Mulla on monena vuotena puput syöny vatun oksat lähes maan tasalle...nyt on ensimmäinen talvi ainakin kolmeen vuoteen etteivät oo sattunu koko puskaan! Eikä ole välttämättä edes verkot auttaneet :(

  VastaaPoista
 7. Mää ajattelin että niille maistuisi vain omppupuut, mutta ehkä ne suuttui kun uusi omenapuu oli niin hyvin verkotettu. :) Kaipa vadelmat tuosta tokenee, oli kyllä viime kesänä niin surkeita meidän vattupuskat, että ei niillä niin väliäkään!

  VastaaPoista
 8. Meidän vattupuskat on saanu olla rauhassa vaikka kaikki muu kyllä kelpaa, mitä verkkojen yli saa syötyä. En tiedä inhoaisko puput tuhkaa, kun olen sitä heitellyt vadelmille silloin tällöin.

  VastaaPoista
 9. Aurinko lämmittää mukavasti, mutta tuuli on vielä aika raaka. Meillä on vihdoin puutarhasta lumet sulaneet, huomenna tai viimeistään keskiviikkona kaivan työkalut esille ja alan tehdä uusia istutusalueita :)

  VastaaPoista
 10. Eija: täytyy koittaa tuota, vadelmat varmaan ainakin tykkäävät!

  Tiina: Raaka on tuuli täälläkin taas tänään, ja yöllä taisi taas käydä reilusti pakkasen puolella...

  VastaaPoista