sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kevään ilmaiset puutarhalehdet

Kyllä kannatti eilen käydä K-Raudassa, kukkaron tyhjenemisen lisäksi tarttui mukaan nämä kolme puutarhalehteä. Kyseessä siis Fiskarsin uusi Verso-lehti, Kekkilän Kesä-lehti ja Nelson Gardenin Puutarhan ilo. Näitä olen nyt selaillut ja kaikki ovat mielestäni hirveän kivoja. Yhteisenä teemana näyttää olevan hyötykasvien viljely, mikäs sen mukavampaa.

Puutarhalehtiä Fiskarsilta, Nelson Gardenilta ja Kekkilältä

Nelsonin lehteen on mahdutettu myös siemenluettelo, mutta lehden alussa on hyvät ohjeet viljelylaarin perustamiseen ja innostava juttu yhteisestä viljelmästä taloyhtiön pihalla, sekä parin aukeaman juttu sipuleista.

viherlaari nelson
Viherlaariohjeet à la Nelson Garden

Fiskarsin Verso jatkaa samasta kaupunkiviljelmien teemasta. Minulta oli mennyt Dodo ry:n sissiviljelmät aikoinaan ohi, mutta nyt kävin lueskelemassa kaupunkiviljely.fi-sivua ja sieltä löytyi vaikka mitä kivaa! Oikealla asialla ovat ja onhan sen huomannut monista tutuistakin, että ruuan kasvattaminen kiinnostaa, erityisesti nuoria. Terveellinen trendi, kannatan! :)

Fiskarsin Verso-lehdessä on myös paljon muuta hyödyllistä muun muassa nurmikonhoidosta ja hedelmäpuiden leikkuusta. Lisäksi lehti on mielestäni ulkoasultaan onnistunut ja pirteän näköinen. Tottakai näissä lehdissä tuodaan esiin yrityksen tuotteita, mutta mikä siinä, muutakin fiksua asiaa on paljon. Ja en ainakaan itse olisi keksinyt mihin kaikkeen Fiskarsin uutta puutarhakairaa voisi käyttää, ellen olisi lukenut juttua ja sen jälkeen myös katsonut videota Verson sivuilta. En ole ennen huomannut Fiskarsin videoita youtubessa, mutta ovat ihan hauskoja. Videonpätkiä on hauska katsella varsinkin nyt kun maa on vielä jäässä, eikä itse pääse möyrimään pihalla.

Hyötykasvitrendi oli nähtävissä kaikissa lehdissä

Ja katsokaapa, Kujeita ryytimaalla on mainittu Verso-lehdessä! Olin pudota tuolilta kun en ollut tuota osannut odottaa, vaikka Fiskarsilta oltiinkin alkuvuodesta yhteydessä. Kyselivät haluaisinko julkaista blogijuttuni myös tämän uuden lehden verkkosivuilla, joten saa nähdä löytyykö tarinoitani myös sieltä jossain vaiheessa.

Kuje mediassa :)

Kekkilän lehdessä on aivan upeita puutarhakuvia. Kekkilän vihervajojen markkinointikuvat ovat aina olleet uskomattoman houkuttelevia ja samaan tyyliin jatkuu tämä lehti. Lehdessä on juttuja pihasuunnittelusta ja tietenkin myös oman vihannessadon kasvattamisesta.


Yrttejä kekkilän vihervitriinissä
Satoa vihervitriinistä
kekkilä vihervaja
Tällainen vihervaja istutuksineen kelpaisi meillekin...
Ja kotiviljely-trendi jatkuu...
Suloinen yhdistelmä: hempeän vaaleanpunainen pelargonia,
lankaköynnös  ja valkokirjava oshimansara

Tämän ei nyt ollut tarkoitus olla mainoslehtiä ylistävä kirjoitus, mutta kyllä näitä mainoksia mielellään lukee! Kaikki kolme puutarhalehteä ovat onnistuneita ja nostattavat puutarhasteluintoa entisestään. Viime vuonna nämä kaupoissa jaettavat puutarhalehdet menivät jotenkin ihan kokonaan ohi. Fiskarsin Verso on ainakin uusi konsepti, mutta onko näitä muita ollut edellisvuosinakin? Kannattaa siis poiketa rautakaupan kautta, oletettavasti lehtiä löytyy viherosastoilta muualtakin. Me teimme eilen hankintoja itsetuunattua vihervitriiniä varten, siitä lisää myöhemmin...

7 kommenttia:

 1. Tuo Kekkilän tämänvuotinen lehti on tähänastisista Kesäoppaista ehkä herkullisin. Ihanan inspiroiva. Hyviä pääsiäispyhien jatkoja sinne!

  VastaaPoista
 2. Herkullinen on juuri oikea sana! Mukavaa viimeistä pääsiäispäivää sinullekin. :)

  VastaaPoista
 3. Pitääkin käydä nappaamassa mukaan nuo lehdet seuraavalla kauppareissulla :)

  VastaaPoista
 4. Täytyypä minunkin piipahtaa lehdet hakemassa - ja onnea blogisi huomioimisesta!
  Minun blogissani Suvipiha on Sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 5. Täytyypä käydä nappaamassa mukaan! Kekkilän lehden otinkin jo Oma piha-messuilta, mutta nuo muutkin näyttävät houkuttelevilta:)

  VastaaPoista
 6. Sulle on iloinen haaste mun blogissa! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista ja tuplahaasteesta, huh huh :)

  VastaaPoista