maanantai 2. huhtikuuta 2012

Tomaatteja Kasvihuoneessa

Olin tuossa taannoin aivan Oikealla Kasvihuoneella vierailulla. Tässä muutamia kuvia reissulta. Eli ensinnäkin 'taide'kuvia tomaateista, edestä ja takaa. :)
Kasvihuoneen puolella oli valtavan kosteata ja kameran linssi meni heti huuruun, mikä näkyy kuvissakin.


Siitä sitä satoa sitten tulee! On tuo aikamoista tiedettä kotiviljelmiin verrattuna. Voi kunpa muistaisin, kuinka monta taimea tuolla oli, tai muita tärkeitä yksityiskohtia... Ehkä viljelijät itse kertovat, jos sattuvat täällä blogissa vierailemaan. :)

Viinirypäleitäkin tulee kasvihuoneen suulla olevasta köynnöksestä oikein mukavasti! 


Lisäys: Kasvihuone on 2500 neliötä ja siellä on yhteensä 6000 tomaatin tainta. Taimet istutettiin 31.1. eli noin 9 vkoa sitten. Lajikkeena Arvento. Tällä hetkellä odotellaan, että ensimmäiset tomaatit alkaisivat kypsyä ja saataisiin satokausi käyntiin. Sitten aletaankin jatkossa kaksi kertaa viikossa niitä poimimaan.
Tällä hetkellä tomaatin varret ovat noin 2,5 metrisiä ja satokauden lopussa varret ovat 10 metriä pidempiä kuin nyt.  

4 kommenttia:

 1. Kirjoitanpa minä, kun tuo siippa (=itte viljelijä) ei tänne kirjoittele taikka käy lukemassa blogiasi, jos en vinkkaa että nyt olisi jotain mielenkiintoista :)

  Kasvihuone on 2500 neliötä ja siellä on yhteensä 6000 tomaatin tainta. Taimet istutettiin 31.1. eli noin 9 vkoa sitten. Lajikkeena Arvento. Tällä hetkellä odotellaan, että ensimmäiset tomaatit alkaisivat kypsyä ja saataisiin satokausi käyntiin. Sitten aletaankin jatkossa kaksi kertaa viikossa niitä poimimaan.
  Tällä hetkellä tomaatin varret ovat noin 2,5 metrisiä ja satokauden lopussa varret ovat 10 metriä pidempiä kuin nyt.

  Juha oli tässä muutama viikko sitten kameran kanssa itse kasvihuoneella ja sai ikuistettua kimalaisen pölyttämässä kukkaa - kovan työn takana kuulemma oli :) saisinkohan lähetettyä sitä sinulle tätä kautta?

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Laitoin tiedot tuonne juttuunkin, aika uskomatonta että varret kasvaa 10 metriä tuosta pikku hiljaa... Laita kuva kujeitaryytimaalla@gmail.com osoitteeseen, saako sen julkaista täällä? :) En kyllä ymmärrä, miten esimerkiksi perhoskuvaajat onnistuvat!

  VastaaPoista
 3. Komeita taimia ja pikkutomaatteja, ah. Kuuden tuhannen taimen tarkkailussa on varmasti töitä, mutta tällä hetkellä tomaattitarhurointi tuntuisi unelmahommalta, kun takatalvi on ottanut vahvan vallan. Kasvihuoneessa olisi lämmintä ja valoisaa, ja ehkä tarhuri saisi toisinaan koemaistaa niitä valmiita hedelmiäkin :)

  VastaaPoista
 4. Äh takatalvi. :( Munkin oli tarkoitus tehdä vaikka mitä pihamaalla pääsiäispyhien aikana, eipä siitä taida tulla taas mitään. Koska se kesä tulee?!

  VastaaPoista