sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kevätpuuhia

Onkohan yhtään puutarhuria joka ei olisi tällä viikolla nautiskellut auringonpaisteesta pihahommien parissa? Minusta tämä viikko on ollut erityisen upea ja puutarhahommat aivan ihmeellisen nautinnollisia. Upea auringonpaiste ja raikas ilma tekevät hyvää talven jälkeen.

Liljan alut auringonpaisteessa

Meillä ei vielä kuki ulkosalla mikään. En tiedä mihin krookukset ovat hävinneet, niitä oli ensimmäisenä vuotena paljon ja sitten kukinta on pikku hiljaa hiipunut. Tai sitten lemmikkirusakkomme käy napsimassa nuput. Kävelyllä ihastelin krookuksia naapurin pihalla, mutten kehdannut napata kuvaa.

Tulppaanit ja narsissit alullaan

Skilloista saamme nauttia pian. Niitä on hevoskastanjan alla upea niitty, yksi lempipaikoistani näin keväällä.

Skillat nupulla

Harjaneilikat kirsikkapuun alla näyttävät näin keväällä surkeilta. Uskoisiko sitä, että tuosta nousevat vielä upeat kukat?


Omenapuiden oksia on valtava kasa, oli kyllä aika leikkaaminen ja kerääminen... Pinosin nämä näkyvästi auton viereen, joten ehkä tulee ryhdyttyä silppuuhommiin kun ovat vastassa aina pihaan kaartaessa. ;)


Kunpa ikkunanpesu houkuttaisi yhtä paljon kuin pihalla kamera kaulassa kuljeskelu... Toisaalta eihän noita ikkunoita aurinkoisella ilmalla saisikaan pestä. :)

Aurinkoista sunnuntaita, puuhastelette sitten sisällä tai ulkona!

14 kommenttia:

 1. Huoh todellakin pitäisi saada siivottua myös sisällä. Jätin eilen viikkosiivouksen tähän päivään kun kelin piti olla tänään pilvinen, mutta aurinko paistaa kuitenkin täydeltä terältä:D Kohta nopea imurointi ja pikalounas ja sitten ulos kipin kapin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan että katsoin viime maanantaina säätiedotusta ja koko viikko näytti pilvistä, onneksi oli väärässä! Sisäsiivoukset odottaa, eiköhän niitä sadepäiviäkin taas tule... ainakin pyykit tulee pyykättyä kun voi laittaa ulos kuivumaan ;)

   Poista
 2. Nyt on ollut loistavat kelit pihahommiin. Kasvihuoneen lasit pitäisi pestä, ikkunoista talossa olen jo suurimman osan pessyt. Taas näyttää paistavan aurinko. Ajateltiin tänään avata grillikausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, mieskin on himoinnut grillattavaa. Minulla ei ole vielä ollut kaipuu siihen, jotenkin ulkona on mahdoton olla puuhastelematta...

   Poista
 3. Terkut Eskurista! Pihalla on saapasteltu täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on reippaan näköinen apulainen siellä. :)

   Poista
 4. Nyt on ollut kyllä ihana viikonloppu ulkopuuhasteluun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava, ei voi olla kuin aivan täysin onnellinen. :)

   Poista
 5. Niin komeasti teilläkin jo piipat nousevat ylös. Kyllä totisesti nämä kelit ovat houkutelleet ulos, tuskin sisällä malttaa edes olla. Meillekin pitäisi hankkia oksasilppuri. Millainen silppuri sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin että Viking 35 L. Ostettiin ekologisesti naapurin kanssa puokkiin ja on vielä naapurin tallissa. Käyn jättämässä blogiisi kommentin kun kotiutuu aidan tälle puoden, toki siitä ei taida hirveästi olla apua jos olette juuri lähdössä ostoksille...

   Poista
 6. Uuh, ikkunanpesu mainittu! :D Jopa vuohenputken loputon nyppinen kiinnostaa enemmän kuin ikkunoiden pesu mutta edessähän se vääjäämättä on.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee kolmas vuosi täyteen muutosta, eikä vieläkään olla koskettu kaikkiin ikkunoihin. Joku lohdutti, että tietyn likamäärän jälkeen sitä ei kerry enää enempää. ;)

   Poista
 7. Ei varmaan ole sellaista tarhuria, jonka sormet eivät jo olisi multaa kokeilleet.
  Harjaneilikat ovat tosi kurjan näköisiä nyt, mutta ihme tulee tapahtumaan...
  Meillä on alakerran ikkunat pesty, yläkerta vielä odottaa...

  VastaaPoista