maanantai 3. maaliskuuta 2014

Operaatio Mårbacka

Sunnuntaina leikkelin kotipelargoneja kesäkuntoon. Pistokkaita piti ottaa talteen ihan muutama, mutta lopputulos oli 14 kappaletta. Miksi minulle aina käy näin, ja lähtee lapasesta määrän suhteen?! Tarkoitus oli kerryttää myös ainoastaan valkoisia pelargoneja, mutta kuten kuvasta näkyy, laajeni värivalikoima leikellessä. Viimeisessä pistokassatsissa lukee 'erivärisiä koripelargoneja', eli siis sakset kävivät niin nopeasti, ettei järki pysynyt enää millään muotoa perässä.


Hedelmäpussi ja perinteinen keksirasia kastelualustana ovat muuten yllättävän hyvin toimiva yhdistelmä. Muista vain rei'ittää pussia hieman, jotta pistokkaat saavat ilmaa. Tässä näköjään mainostetaan keksimerkin lisäksi myös S-ryhmän hevi-osastoa samalla...


Huomasin leikelleeni myös yhden tällaisen nupun. Siis mitä?! Pelargoni olisi kukkinut jo maaliskuun ekoilla viikoilla, enkä ole talven mittaan edes kastellut kuin muutaman kerran. Multa oli rutikuivaa ja kasveissa vain muutama uusi vihreä lehti. Ja sitten tämä reipas nuppu.


No ainakin on tuliaiseksi vietävää tämän operaation myötä. Kotoa saadut kommentit eivät ole julkaisukelpoisia. Kerrottakoon että liittyivät muiden elintilaan, ja sisustukseen... 

11 kommenttia:

 1. Voi ei älä välitä, meitä on muitakin joilta lähtee homma lapasesta;DD Jotenkin ei vain henno laittaa roskiinkaan hyvää tavaraa! Ja sama homma siemenkylvöjen kanssa, toukokuussa on joka taso niiiiin tupaten täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kasvimaata pitää aina vähän laajentaa, kun hyvät suunnitelmat unohtuvat ja suuruudenhulluus iskee :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Heh, mullakin lähti viime vuonna vähän lapasesta ja olin ihan pulassa niiden pistokkaiden ja talvetettujen pelargonien kanssa. Siis niitä oli oikeesti joka paikassa. Ja sitten roudasin niitä keväämämällä päiväksi ulos ja yöksi sisään. Hullan hommaa. Mutta niin kivaa.Tänä vuonna yritän olla vähän maltillisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe näinhän se on... tässä vaiheessa on vielä helppoa :)

   Poista
 4. Tarvis varmaan itekin kunnostautua ja lisäillä uutta multaa huvenneen tilalle pelargoniruukkuihin ja huonekasveille. Mopo saa lähteä käsistä, muut sopeutukoot elintilan pienenemiseen ;)

  VastaaPoista
 5. Vai lähti mopo käsistä..sitä on liikkeellä tähän aikaan :) Hyvän kokoisia oistokkaita onkin... Minä yritin ostaa paikallisesta kukkamyymälästä pistokkaita, mutta höh, eivät olleet tulleet vielä ees myyntiin, no ootellaan..mutta siemeniä lähti taas mukaan, vaikka ei pitäny..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nuo kyllä osa aika minejä, mutta näyttävät isommalta kuvassa kuin mitä ovatkaan!

   Poista
 6. Kuulostaa niin tutulta, että homma menee överiksi :) Meitä on paljon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) vertaistukea löytyy ainakin täältä netistä...

   Poista