sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Puutarhaohjelmia netissäPuutarhaohjelmia tulee kovin vähän televisiosta tällä hetkellä. Olisipa jo huhtikuu ja Trädgårdsonsdag alkaisi! Löysinpä kuitenkin youtubesta korviketta, nimittäin tämän BBC:n puutarhaohjelman, josta on silmäniloa näin kasvukautta odotellessa. Aiheet ovat perusjuttuja; puutarhan suunnittelua, kasvien valintaa, kasvien hoitoa, kasvimaalla puuhastelua jne. Puutarhakeskiviikko, eli Trädgårdsonsdag, alkaa tosiaan vasta huhtikuun lopulla 30.4.2014. Tuntuu hirveän myöhäiseltä, toivottavasti silloin puuhastellaan ulkosalla jo omalla pihallakin.

Itse katsoin inspiraatioksi tuon puutarhan suunnittelu jakson (3- Planting schemes & themes), jonka viesti oli yhdistellä sipuleita, kesäkukkia, perennoja, puita ja pensaita. Näin saadaan aikaan puutarha joka on mielenkiintoinen ympäri vuoden. Totta. Niin yksinkertaista. ;)

Tässä muuten vielä yksi linkkivinkki. Viime keväänä nimittäin katselin aivan uskomattoman upeita australialaisia puutarhoja täältä. Kasvivalinnat eivät suoraan sovellu meidän oloihin, mutta tuolla esitellään todellisia elämäntyöpuutarhoja, suosittelen. Kuukauden kohdalta näkee aina jakson aiheet, varsinkin nuo puutarhavisiitit ovat katsomisen arvoisia.

Nämä puutarhaohjelmat ovat kyllä tehokasta kielten opiskelua, toistaiseksi tosin rajoittuen vain englantiin ja ruotsiin. Oletteko te innostuneet preppaamaan myös muita kieliä puutarhan vuoksi? Ja olisipa muuten hauska, jos kotimaisiakin puutarhoja taltioitaisiin tuollaisina pätkinä katseltaviksi talven mittaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, enpä itse älynnyt katsoa Youtuben tarjontaa. Olen itsekin koko talven kaihonnut jonkun kivan puutarhaohjelman perään, täytyypä tänään katsoa tuota linkkaamaasi! :) Mutta onneksi kaupoissa sentään on niin paljon puutarhalehtiä ettei melkein kaikkia ehdi lukemaan.

    VastaaPoista
  2. Otin tuon samaisen sarjan nauhalle jokunen vuosi sitten, ja joka vuosi näihin aikoihin katselen ne uudelleen. Täytyisi melkein laittaa palautetta kanaville, että laittaisivat puutarhaohjelmia nyt tulemaan, kun eihän niitä kessällä kukaan ennätä katsomaan. Kesällähän niitä tuleekin sitten pilvin pimein. Nyt tulee Ruutu- nettitelkkarista Eden. NUo australialaiset puutarhat täytyy kyllä käydä katsomassa

    VastaaPoista