maanantai 17. maaliskuuta 2014

Taimikuulumisia

Chilit ja tomaatit ovat hyvässä katsossa, kyllä tästä vielä kesä näiden osalta tulee! Selvästi taimien määrän suhteen ollaan hyvällä tolalla, tomaatteja on vain 5 ja chilejä 14 kappaletta, sekä pari paprikaa ja munakoisoa. Näyttää paremmalta kuin viime vuonna, jolloin osan kastelu unohtui tuolla viidakon keskellä. :)

Chilit ja tomaatit 16.3.2014
Tässä taas olisi persiljaa ja kesäkukkia tulossa, mutta mitään ei vielä näy... Sarjasaippo ja sinikoisokki onnistuivat viime vuonna, toivottavasti nytkin koska olivat oikein nättejä. Sinikoisokit varsinkin olivat niin kauniita, vaikkakin nimestä eroten valkoisia. Kiinanasteria, kirjokiurunkukkaa ja valkosääkukkaa koitan ensimmäistä kertaa. 

Pikkutaimia

14 kommenttia:

 1. Onpas sulla isoja tomaatin taimia. Viime vuonna kasvatin chilejä ja paprikaa mutta jätin ne pois nyt. Munakoisoa en ole kokeillut. Ehkä ensi vuonna sitten.

  Persiljan olen aina kylvänyt suoraan kesän alussa penkkiin. En ole koskaan esikasvattanut sitä.

  Valkosääkukkaa on mullakin vähän tulossa mutta ei vielä itänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munakoison kanssa en ole ikinä onnistunut, viime kesänä ehti avata yhden kukan. Silti taas yritetään, jos sattuisi oikein lämmin kesä...

   Valkosääkukka ei mulla itänyt viime vuonnakaan. Luin ettei siemeniä saa peittää ja nyt niissä näkyy aivan pienet vihreät idut.

   Poista
 2. tosi hienoja taimia jo sinulla, minä myöhänen vasta tänään laitoin paprikan ja latva-artisokan siemenet multaan, joten saas nähdä ehtivätkö lainkaan. Tomaatit ym ajattelin laittaa vasta viikon parin päästä, kun niistä tahtoo tulla aina hontelotaimia. Taimia tulee aina liikaa, kauhea pyörittely keväämmällä ulos ja sisään.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän vielä kerkiä! On loppujen lopuksi niin kesästä (lämmöstä ja auringonpaisteesta) kiinni onnistuuko vai ei... Huh, tänään juuri melkein laitoin lisää kylmäkäsittelyjä kunnes taas muistin viestisi myötä nuo roudausoperaatiot sitten kun taimia on se sata...

   Poista
 3. Hienot alut ovat ! Hih, samoissa mennään, nimittäin mullakin mopo karkaili tomaattimäärän kanssa viime vuonna, ja nyt yritin pysyä kohtuudessa. Onnea taimille.

  VastaaPoista
 4. onpas terhakoita taimia! tuo kesäkukkien kasvatus on jännää hommaa, kun joskus sitä itämistä saa odotella aika pitkän tovin.
  Minä aloitan kylvöurakan tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja myös kukintaa! Olisi niin paljon helpompaa hakea kukkivat kasvit torilta, mutta tämä on niin paljon jännittävämpää.
   Onnea kylvöihin!

   Poista
 5. Minulla on maaliskuun kylvöt jumittaneet, kun helmikuussa kylvöt karkasivat käsistä lämpöaallon myötä. Mistä materiaalista nimitikkusi ovat, ne näyttävät käteviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimitikut leikkelin tyhjästä mehupurkista. En ole varma kestävätkö, nyt ekaa kertaa koitin. Viime vuoden maalarinteippinimilaput olivat ihan pehvasta.

   Poista
 6. Hei onko persilja muuten monivuotinen? Se rehotti viime vuonna perennapenkkini reunassa valtoimenaan... Jos se ei sieltä nousekaan kevään tullen niin täytyy itsekin laittaa persiljaa taas itämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin että persilja on kaksivuotinen, talvehtiminen tosin epävarmaa. Kukkii toisena vuonna ja kylväytyy itsestään mikäli antaa edes muutaman taimen kukkia. Meillä persiljaa on ollut vain ruukussa, mutta pitää tänä vuonna laittaa myös kasvimaalle.

   Poista
 7. Hyvän näköisiä taimia. Minäkin olen kylvänyt persiljan suoraan maahan ja sieltä se on yleensä tullut ainakin seuraavana vuonna samasta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taidan laittaa yhden satsin kasvimaahan tänä vuonna. Onnistuisikohan lehtipersiljakin suoraan penkissä ja monivuotisena...

   Poista