perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kylmäkäsittely talven yli

Tuolla ulkosalla koivujen alla ja halkopinon takana on muutama jännittävä laatikko. Saa nähdä nouseeko täältä taimia vai miten kävi tämän talven kanssa, kun lunta ja pakkasta ei juuri ollut! Säätiedotuksen mukaan kylmäkäsittelyä on tosin edelleen luvassa...


Kahdessa laatikossa ovat siemenkirjeestä saapuneet laukka Mt Everest, silmiö, akileija Nora Barlow ja valkoinen siperiankurjenmiekka. Käykääpäs kurkkaamassa esimerkiksi täällä, miten kaunis tuo silmiö on. Oli ainakin itselle uusi tuttavuus. Nora Barlow'kin on ihastuttavan hempeä.

Toiveikkaana siis odottelen puutarhan uusia asukkeja!

12 kommenttia:

 1. Jännittäviä tulokkaita tulossa, niitä on tosi kiva odotella. Onhan sulla tuo laatikko niin, että siihen ei pääse kertymään vettä, jäätynyt vesi mullan päällä ei tee hyvää. Mulla on kivikossa ollut silmiöitä, ihana herttainen kukka todellakin ! Pidän peukkuja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä ole! Jos ei homma onnistu, niin tiedän mihin kosahti... Onhan tuolla kyllä kohtuunkokoiset reiät pohjassa, joten toivotaan että vesi on suht nopeasti valunut läpi eikä pahasti jäätynyt...

   Poista
 2. Kaikki kylväminen on aina niin jännittävää. Muistahan olla kärsivällinen… minulla iti tänä keväänä vuosi sitten kylvetyt laukan siemenet;]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin joskus puutarhalehdessä, että laukoissa voi tosiaan mennä useampi vuosi. Veikkaan, että jossain vaiheessa ruukkujen kastelu unohtuu :-)

   Poista
 3. Jänniä hetkiä. Toivottavasti selviävät hyvin.

  VastaaPoista
 4. Kylmäkäsittelyä on tänään tosiaan tullut ihan liiaksikin. Toivotaan onnistuneita kylvöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi kyllä näyttää enemmän keväältä ulkona, mutta kaipa se tästä vielä.

   Poista
 5. toivotaan runsasta taimien kasvua! Minä meinaan ehtiä kylmäkäsitellä vielä tänä keväänä joitakuita siemeniä. saa nähdä onnistuuko enää, vaikka sanotaan että alle viisi astetta riittää kylmäkäsiteltäville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on ollut hyvät ilmat ainakin lämpötilan vaihteluiden puolesta, mitä kaikkea aiot vielä laittaa? Ja onnea matkaan. :)

   Poista
 6. Jännää! Toivottavasti käsittely onnistui ja taimia alkaa nousta :) Silmiö on kovin kaunis ja herkkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Eipä muuten olla vielä saatu sitä taimikyltti-projektia alulleen :-)

   Poista