torstai 1. maaliskuuta 2012

Tyrni-viinimarjasmoothie ja alekoodi luomukauppaan

Viime viikolla olin kipeänä sohvalla suunnittelemassa näitä puutarhajuttuja. Samalla tuli suunniteltua muutama vitamiinipitoinen tehopirtelökin, kun kunnon ruoka ei oikein maistunut ja muutoinkin uskon aika lailla viinimarjojen parantavaan voimaan. Kaikkein ärhäkkäimmässä pirtelössä oli lisäksi mm. kaksi vartta selleriä ja sitä hörppiessä oli lähellä päästä pieni poru. Ajattelin nyt kuitenkin laittaa tännekin yhden herkullisemman testailun tuloksen:

Tyrni-viinimarjasmoothie

0,5 dl maustamatonta jugurttia
1 dl mustia viinimarjoja
5 tyrnimarjaa
1,5-2 dl maitoa
1 tl lucuma-jauhetta
1/2 banaani

Valmistusohje on simppeli, kaikki blenderiin ja sekaisin, tai sauvasekottimella kulhossa! 

Lucumajauhe makeuttaa ja sen voi hyvin korvata hunajalla. Lucuma on 'inkojen mustikka', tuo jauhe on tehty kuivatetusta hedelmästä, ei siis mitään sen ihmeellisempää. Lucuma (käsittääkseni on hedelmä, ei marja) sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja mm. beetakaroteenia, niasiinia ja rautaa.

Tähän liittyen vinkkaan samalla nettikaupasta nimeltä Hyvinvoinnin tavaratalo. Sieltä nimittäin löytyy myös mm. tuota lucumaa ja nyt maaliskuussa tilauksia saa -15 % koodilla REILUSTIPAREMPI! Koodi on voimassa 31.4. asti. Kaikkea muutakin kivaa tuolta löytyi, kuten Cocovin ihanat raakasuklaan valmistuspaketit ja luonnonkosmetiikkaa (mm. Dr. Hauschkaa ja Frantsilaa). Olen käyttänyt tätä Dr. Hauschkan ripsiväriä ja pitänyt siitä kovasti. Ripsari on vesiliukoinen, eikä talven tuiskuissa kovin käytännöllinen, mutta pian koittaa taas sen aika! Taidan tilata tuolla alekoodilla, koska Hauschkat ovat niin harvoin alennuksessa.

Hyvinvoinnintavaratalosta löytyy myös samanlainen idätyslaite, kuin meilläkin on käytössä. Sitä suosittelen lämpimästi, ituja on todella helppo huuhdella tuossa astiassa ja se on käytön jälkeen helppo pestä.

Jos innostutte tilaamaan, niin kannattaa katsoa myös Ecoverin tiskiaineet. Ostin noita mökille, koska haluan välttää siellä kaikkia ylimääräisiä kemikaaleja, jotka valuvat kuitenkin loppujen lopuksi mökkirannan veteen, ja nuo ovat mielestäni todella hyviä. Taisin silloin ostaa tuota greippiflavoria ja se oli hyvän tuoksuista!

Piti vain teille vinkata tuosta alekoodista kun sen löysin, mutta taitaa käydä niin että teen itse tilauksen..!

6 kommenttia:

  1. Tulin tänne vastavierailulle, täällähän on muksvia kujeita ja raikas smoothie odottamassa :) ja kaikenlaista vihertävää jo.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tulit ja kiitos mukavista kommenteista :)

    VastaaPoista
  3. Hei Kuje! Mukava tavata sellaisia, jotka vasta aloittelevat puutarhaansa, kuten minä ruusutarhaani! Minäkin teen usein aamuisin noita erilisia smootheja laittaen mitä tahansa kaapistani löytyy. Opin mm. että pähkinävoi antaa kivan pehmeän maun ja on täyttä proteiinia. Myös avokado.

    Kujeilehan lisää! Odotamme kaikki kevättä!

    VastaaPoista
  4. nam, pähkinävoi on hyvää :) Mutta senkin pitää olla kunnollista, eikä sellaista hassua levitettä mitä jossain myydään! Aamusmoothiet on parhaita. :)

    VastaaPoista
  5. Tuota smoothia teen itse useasti. Tosin lucuma on minulle ihan outo juttu. Sen sijaan livautan smoothiin hunajaa ja joskus porkkanan ja inkivääriäkin. Hyvää on ja terveellistä!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa hyvältä! Porkkanaa olen itsekin joskus laittanut, mutta jotenkin se on vähän vaivalloista. Itse olen ainakin aina raastanut sen ensin, en ole raaskinut heittää suoraan tehosekoittimeen. Mutta hyvää siitä tulee. :)

    VastaaPoista