perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kirja parvekepuutarhurille: Puutarha pienissä purkeissa

Kolmantena vuorossa kahden Ullan, Ulla Kervisen ja Ulla Paakkunaisen Puutarha pienissä purkeissa. Kyseessä on hieman pienikokoisempi puutarhakirja, jolla hintaakaan ei ole paljoa, mutta sisältö on omasta mielestäni todella hyvä! Kirja käsittelee pikkupuutarhan luomista parvekkeelle ja esittelee siinä sivussa pääasiallisesti helppohoitoisia, yhden kesäkauden kasveja. Kirja on mielestäni todella innostava ja pirteä, ja sopii aloittelijoiden lisäksi pidempään harrastaneille. :)

Ulla Kervinen ja Ulla Paakkunainen:
Puutarha pienissä purkeissa
Kirja innostaa kerrostaloasujia puutarhan riemuihin. Kirjassa käsitellään niin ostotaimien valinta, kuin kylvö ja kouliminenkin selkein kuvin ja ohjein. Kirjassa on myös tosi hyviä listoja eri paikkoihin sopivista kasveista: kesäkukat ja amppelikukat aurinkoon ja varjoon, paahdetta ja tuulta kestävät kukat, hyvältä tuoksuvia kukkia. Hyötykasveja ei ole unohdettu ja lomailijalle annetaan hyviä kasteluvinkkejä.

Kesäkukkia puolivarjoon
Tämä oli myös mielestäni hyvä vinkki, jota en itse ole tullut ajatelleeksi tai kuullut aikaisemmin: Ruukun pohjan soran päälle kannattaa levittää kasvuharsoa, sanomalehteä tai sideharsoa, niin sora pysyy siistinä ja voit käyttää sen uudestaan seuraavana vuonna.

Kirjassa on myös mikä kasvia vaivaa -osio kasvitaudeista, ja lopussa kerrotaan kasvukauden pidentämisestä syksyllä, lämmittämistä yms. Paljon asiaa pienessä kirjassa siis! Kuvia ei ole liian runsaasti, mutta sopivan innostavasti kuitenkin. Suosittelen taas tätäkin. :) Mars kirjastoon tai kirjakaupoille, tässä linkki bookyyn.3 kommenttia:

  1. Voi että kiva blogi taas löytyi. Ei kai se auta kuin listalle lisätä ;). Pääsee uudestaan kurkkimaan...

    VastaaPoista
  2. Kiva että löysit ja lisäsit, mukavaa kevään odotusta! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva tuollainen opas joka ei ole kamalan iso, sieltä helpommin löytyy tasrvittaessa ohjeita ja kukapa ei niitä tarvisi. Oikein hyvää kevättä taimien kanssa

    VastaaPoista