torstai 8. maaliskuuta 2012

Postilaatikko täynnä siemeniä

Tällainen siemenluettelo tipahti vielä tänään postilaatikkoon. Saa nähdä pystynkö hillitsemään itseni ja olemaan tilaamatta enempää siemeniä. Harmittaa, etten aiemmin hoksannut tilata tuota Impectan luetteloa, sieltä löytyy vaikka mitä kivaa. Nyt on jo kaikki nurkat niin täynnä pussukoita, ettei enempää tähän huusholliin mahdu, eikä myöskään pihalle! Tuota luetteloa selailemalla oppii kyllä myös kaikkea hyödyllistä ruotsiksi, joten onhan sitä hyvä lueskella. :)

Impectan siemenluettelo 'frökatalog' 2012
Tällä viikolla on muutenkin ollut mukavaa puutarha-aiheista postia laatikko täynnä. Osallistuin nimittäin puutarha.net-keskustelupalstan siemenkirjeeseen. Siemenkirjeen ideana on, että kootaan yhteen rinki jossa kirje kulkee ja vuorotellen jokainen saa napsia kuoresta haluamiaan siemeniä, ja vastavuoroisesti lisää kuoreen jotain. Kirje, johon osallistuin oli tarkoitettu alottelijoille ja sisälsi uskomattomat lähemmäs sata pussia eri kukkien siemeniä. Niitä sitten tuossa yksi ilta hamstrasin aarrelaatikkooni. Onneksi meillä sattui olemaan pieniä minigrip-pusseja valmiina siemeniä varten!

Siemenkirjeen satoa
Nämä siemenet ovat harrastelijoiden itse keräämiä, eikä itävyystakuu ole sama kuin oikeissa siemenpusseissa. Silti uskon, että näistä vielä kehkeytyy paljon kauniita kukkia, kunhan vain ehtisi vähän kylvöpuuhiin! Taimihylly myös odottelee edelleen tekijäänsä, joka ei ole paljoa kotona kerinnyt töiden takia käymään. Onneksi huomenna on jo perjantai. Aurinkoista viikonlopun alkua!

8 kommenttia:

 1. Nuo siemenluettelot on niin ihania ja niin vaarallisia. On PAKKO tiata sitä sun tätä, tarvi tai ei. Ennen sain tilata paljon, kun kasvatin taimia myyntiin, nyt vain omaan tarpeeseen ja silti mieli palaa paljoissa siemenpusseissa.

  VastaaPoista
 2. Ihana siemenpaljous sinulla, aivan kuin olisi paljon rahaa pankissa...! Siemeniä en voi vastustaa minäkään, niitä tulee ostettua ja kerättyä, vaikka varasto on jo ihan "riittävä".

  Siemenpusseissa on lupaus kesästä, lämmöstä, väreistä ja pitkistä päivistä puutarhassa. Siksi ne minuun vetoavat niin kovasti, luulen.

  Siemenkirje kuulostaa hauskalta ajatukselta, senkin äärellä saa varmasti yrittää pitää itsensä aisoissa?

  Meilläkin on viikonloppuna taimihyllyn rakentelua, mies päätti tehdä sellaisen roikkuvan mallin á la Yhteishyvä, niin säästyy hiukan tuota lattiatilaa. Ikkunan edessä kun on paikka ruokapöydällekin, eikä vain taimihyllylle ;)

  VastaaPoista
 3. Elämme ihanaa ja jännittävää odotuksen aikaa! :)

  VastaaPoista
 4. Niin ovat todella vaarallisia! Alkaa liikkua päässä ajatuksia, no tätäkin voisi kokeilla ja jos ei omalle pihalle mahdu niin voisi lahjoittaa jollekin tutulle... Järkevästä määrästä siemeniä ollaan oltu kaukana jo pidemmän aikaa! Ja kirjeestä tuli hamstrattua ehkä vähän liikaa. :)

  Kesää (ja taimihyllyä) odotellessa. :)

  VastaaPoista
 5. Mä olen myös osallistunut nyt ensimmäistä kertaa noihin puutarha.netin siemenkirjeisiin. Olin lentää pyllylleni kun ensimmäinen kirje tuli postissa. Eihän siinä tiennyt mitä kaikkea olisi ottanut kun valinnanvaraa oli vaikka millä mitalla. Meilläkin puutarha on vasta aluillaan joten totta kai näin aloittelijana kiinnostaa kaikki.:D Taisin ottaakin sitten kaikkea vähän. Ups!

  Myöhemmin kun olin jo vienyt kirjeen postiin aloin miettimään,että hei tää oli vasta eka kirje ja näitä on tulossa vielä viisi.:D Ei tartte sit varmaan seuraavaan kymmeneen vuoteen ostella siemeniä jos saa kaiken itämään ekalla kerralla,mitä mä suuresti epäilen kun en ole ennen pahemmin istuttanut mitään.

  Ja joo siemeniä alkaa tulla ulos joka kaapista.:D Mullekin on siementilauksia vielä saapumatta mm. exotic gardenilta ja korpikankaalta. :)

  Istuttamisen iloa!

  VastaaPoista
 6. Aivan samanlainen olo minullakin oli kun kirje tuli. Ajattelin, että pitäähän tämä nyt vielä nopeasti ennen nukkumaanmenoa katsoa läpi ja laittaa eteenpäin... Ja vierähtikin vähän pidempi tovi. :)

  Kuinka iso piha teillä Suspaliina on? Toivoisin että meidän rintamamiestalossa olisi muutama tuhat neliötä enemmän... Toivotaan, että siemenkirjeistä itää paljon kaikkea kivaa!

  VastaaPoista
 7. Meillä on lähemmäs 6000 neliöö.:) Täällä ei ollu kuin yksi vanha kukkamaa jäljellä kun ostettiin talo, joten nyt on tarkotuksena lisätä kukkapenkkejä oikein urakalla. Mä tykkään enemmän kukkasista kuin nurmikosta.:)

  Mulla alkaa olla jo se ongelma noitten siementen kanssa,että niitä on aivan liikaa.Ei ehdi kaikkia enää esikasvattamaan kun loppuu sisältä tilat. Täytyy jotkut siemenet nakata sitten vaan suoraan maahan ja toivoa,että itävät.:D

  On se vaan niin ihanaa kun lumet sulaa ja kohta pääsee pihalle kaivamaan kukkamaita. Vielä on suunnitelmat hieman kesken,että minkälaisia ja mitä kukkia minnekin laittais,mutta eiköhän sekin selviä muutaman viikon aikana.:)

  VastaaPoista
 8. No siinä on jo tekemistä :) Sullekin hei vinkkinä se Roution kirja, siinä on tosi kivoja vinkkejä, miten kannattaa miettiä pihan eri osioita ja suunnitella paikan fiiliksiä... Nyt vielä ehkä malttaa hetken suunnitella paperillekin!

  Mulla pitäisi alkaa taas uusia kylvöksiä tällä viikolla. Toivon kovasti, että taimihylly valmistuu ennen kuin tämä erä itää, muuten niillä ei kyllä ole tilaa. :)

  VastaaPoista