sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Pientä kukkapenkkiprojektia

Kukkapenkkiprojektit näyttävät alkuun aina niin masentavilta... Tässä hennot lamopeikonkellot, itse siemenistä kasvatetut.

Lamopeikonkello

Viime vuoden siemenkasvatukset eli mirrinmintut voivat hyvin. Nämä olivat viime vuonna vissiin ainoat perennat, joiden kasvatus onnistui.

Mirrinminttu

Ja tässä päivänkakkaroita (?), jotka eivät myöskään näytä aivan firmassa laitetuilta. ;)


Rentoakankaali kukkii jo omenapuun juurella, vuodenputken lehtikin pääsi kuvaan.


Ja yksi kuva vielä tästä ihanasta muhkeasta tulppaanista. Ovat nyt kukkineet jo lähemmäs pari viikkoa.


4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että laitoit kuvia omakasvatetuista taimista. Usein tulee sellainen tunne, että kaikkien muiden taimet onnistuvat viimeisen päälle ja jatkavat elämäänsä kasvattajien perennapenkeissä. Itse ainakin koen, ettei tuo olkkarin ikkunalla ja muissa kodin nurkissa tapahtuva taimikasvatus niin helppoa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Tyytyväinen saa olla jos taimi kasvaa jokseenkin siihen kuntoon, että pärjää ulkosalla. Kymmenisen perennakylvöä odottaa edelleen josko jotain sieltä ylipäätään itäisi...

   Poista
 2. Komppaan Betweeniä; monikaan ei laita blogiinsa kuvia epävarmassa alkuvaiheessa olevista projekteista, vaikka kaikilla niitä taatusti on. Tämä harrastus jos joku on sellainen, jossa on paljon muitakin muuttujia kuin vain oma osaaminen: Suomen ilmasto ja suomalaiset säät. Ja perennojen kanssa tuntuu olevan ehkä vieläkin enemmän kierteitä kuin useimpien kesäkukkien...

  Mutta siis, hienoja kasvinalkuja sinulla vankistumassa. Itsetekeminen on parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne siitä vahvistuvat ja komistuvat, viimeistään ensi kesäksi. ;)

   Poista