torstai 30. toukokuuta 2013

Maissit ja kurpitsat ulos

Tänään istutin ulos maissit ja spagettikurpitsat. Säätiedotus näyttää vähän liiankin paahteiselta seuraaville päiville, toivottavasti vähän tulee sadettakin, jotta taimet juurtuvat. Viime vuonna istutin kurpitsat ulos 7.6. Silloin eivät myskikurpitsat kerinneet tekemään satoa, kesäkurpitsat kylläkin. Tällä hetkellä kurpitsan taimia on muutama odottelemassa edelleen sisätiloissa. Niillä muutamalla olen suunnitellut maisemoivani meidän kompostikasan.

Tuolla nuo nyt sitten nököttävät, pieninä ja hentoina kuten muutkin itsekasvatetut taimet. Maissia ei saisi kuitenkaan esikasvattaa kolmea viikkoa pidempään, muutoin kasvuunlähtö ulkona saattaa olla vaikeaa. Näin ainakin netissä varoitetaan...

Maissin taimet

Hopeahärkistä saa tähän postaukseen vähän kauniimpaa kuvaa. Mielestäni tuo on yksi näteimmistä perennoista pihallamme! Niin yksinkertainen, mutta näyttävä levittäytyessään laajalle alalle. Hopeahärkkirinne meidän oli tarkoitus korvata kunnon pengerryksellä ja muurilla. Pihafirman tarjous, 8 500 euroa, sai kuitenkin miettimään että voisihan sitä ensin jotain muutakin laittaa kuntoon...

Hopeahärkki

3 kommenttia:

 1. Jaa-a. Pistin maissin multiin maaliskuussa ja iloisena se kukkii ja tekee tähkää kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta et siis varmaan ole siirtänyt paikkaa ja istuttanut uudestaan? Ymmärsin että kasvuunlähtö voi jäädä jos siirtää liian ison taimen.

   Poista
 2. Saman olen lukenut, enkä totellut. Eli minä testaan kuin käy kun esikasvattaa liian kauan. Olisikohan maaliskuusta asti... No, maassa ovat nyt olleet muutaman päivän ja korkeutta on puolisen metriä. Syksyllä varmaankin harmistuneena katselen satoasi, mutta olenpahan siinä tapauksessa oppinut jotain. ;-)

  VastaaPoista