lauantai 25. toukokuuta 2013

Tomaatteja

Meidän tomaatit olivat jo tuossa viikon verran ulkona. Nyt kun tuli pari kylmempää yötä ja päivää, nostin ne taas sisälle. Jostain luin, että kymmenen astetta on raja, jonka alle mennessä tomaattien kasvu kärsii. Täällä meillä lämpötila on pyörinyt juuri tuossa kymmenessä asteessa nämä viime päivät. Eilen onneksi oli taas hieman lämpimämpää ja tomaatit pääsivät ulkoilemaan.Tämä yksi on lämmitellyt kasvikaapissa jo pari viikkoa chilien seurana

Muutoin nämä lisävalon alla kasvaneet tomaatit ovat aivan toista luokkaa kuin viime vuoden kasvatukset, jotka olivat ulos viedessä pieniä ja hentoisia ja raakileet alkoivat punertua vasta syyskuussa. Tuosta Green Chilin LED-lampusta on siis todella ollut hyötyä. Sain kommenttia, että lamppu pitäisi olla alkuun vielä lähempänä taimia, mutta ruukkuja oli niin monta että nostimme lampun kuitenkin korkeamalle, jotta riittäisi isommalle alalle. Tämä on hieman kostautunut tomaattien kanssa ja ne ovat venähtäneet melko pitkiksi. Chilit näyttivät viihtyvän hyvin ja kasvava tuuheutta ennemmin kuin pituutta, vaikka lamppu olikin vähän kauempana.

Tässä vielä kuva kirsikkapuiden kukista. Avasivat nuppunsa muutama päivä sen jälkeen kun otin nupuista kuvan tänne, olisiko siis ollut maanantaina tai tiistaina, 20/21. toukokuuta. Pitää kirjata ylös, jotta voi taas ensi vuonna vertailla tilannetta. :)

Kirsikan kukat

Kukkia oli ainakin paljon, toivottavasti satoakin tulee!

4 kommenttia:

  1. Ihanat kirsikankukat. Toivotaan, että tulee myös marjoja.

    VastaaPoista
  2. Minäkin istutin eilen tomaatit kasvihuoneeseen ja tänään uskaltauduin laittamaan ostotaimet ulos, harsolla peitettynä saavat yönsä viettää. Ihania kirsikankukkia, täällä ihasteltu omenankukkia :)

    VastaaPoista
  3. Ei ne tomaatit meillä ainakaan ole pahemmin nokkiintuneet, vaikka ovat olleet jo useamman viikon kasvarissa ja lämmöt olivat silloin ensimmäisenä viikkona alle 5c.. lisävalo on kyllä ihan ehdoton, joskin mulla on hyvin kotikutoiset pöytälamput ja valonlähteenä kirkkaimmat ja kylmintä valoa tuottavat energiansäästölamput, mitä marketista löyty :)

    VastaaPoista