torstai 7. kesäkuuta 2012

Kasvimaa täyteen kurpitsoita


 Köynnöskrassit pääsivät eilen illalla ulos lopulliselle kasvupaikalleen. Tuo tuki ilmestyi alakerran nikkarointipajasta viikonloppuna, ja olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Kunpa nyt krassit vain viihtyisivät ja lähtisivät kasvamaan ja kiemurtelemaan tukea pitkin.

köynnöskrassi
Köynnöskrassit istutuksen jälkeen

 Suuri päivä koitti myös kurpitsoille, joita varten laajennettiin kasvimaata taas muutama neliömetri. Taimet ovat olleet karaisussa parisen viikkoa, ja nyt saivat jäädä pysyvästi ulos. Kurpitsan taimen päälle taittelin vielä suojaharson kaksin kerroin. Nyt on kasvimaa (taas) täynnä, ja muutamia siemeniä pitäisi vielä saada jonnekin kylvettyä.

kesäkurpitsa ja myskikurpitsa istutus
Myskikurpitsat etualalla, kesäkurpitsat takana
 
Salaattikleitonia on kasvanut tämän verran. Jokokohan tuosta voisi pian alkaa napsia? Salaattikleitonia on minulle ihan uusi tuttavuus. Hyötykasviyhdistyksen mukaan lehtiä voi käyttää pinaatin tapaan esimerkiksi keitoissa, ja leivän päällä. Ja syksyllä pitäisi olla hyvin kestävä, jopa pikkupakkasen suhteen, joten satoa pitäisi saada vielä paljon muiden salaattien jälkeen.

Salaattikleitonia

Hyötykasviyhdistyksen salaattisekoitus muistuttaa retiisin taimia, mutta ehkä tuostakin vielä salaattia saadaan.

Salaattisekoitus

Piti vielä napsaista kuva omenapuiden alta, rentoakankaalissa on nyt niin upeat värit. Olisi tämä puutarhurointi helppoa, jos kaikki kukoistaisi yhtä vaivattomasti kuin akankaali.

Sininen rentoakankaali

Tästä ei saa nyt ajaa ruohonleikkurilla, arvasittekin varmaan miksi. :) Hienosti ovat ahomansikat levinneet ympäri pihaa, viime vuonna ei niitä tällä paikalla ollut.

Ahomansikka puutarhassa

1 kommentti:

  1. Tuollainen ritilä saisi jostain Nikkaripajalta tulla meillekin =). Hyvä on siihen kiivetä.
    Ahomansikka osaa kyllä levitä, mutta luonnonpuutarhassa ei haittaa mitään.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista