tiistai 5. kesäkuuta 2012

Tuulivahinkoja taimissa

Ankara tuuli teki viikonloppuna pahaa jälkeä muutamalle taimelle. Tai eihän se tuuli sisälle tullut, ihan oma vika oli viedä taimet ilman kunnon tukia tuuliseen paikkaan. Minun sisällä kasvaneet taimeni ovat niin honteloita hujoppeja, että yhtäkkiä iskenyt tuuli katkaisi alla olevasta tomaatista varren kokonaan.

tuulessa katkennut tomaatin taimi

Tästä alemmasta saa ehkä vähän tihrustaa, mutta varsi on vasemmanpuoleisessa haljennut.

miten suojata karaistavat kasvit tuulelta

Muistakaa tukea kunnolla, jos teillä on tällaisia hujoppeja taimia. Viikonloppuna oli hirveän kova tuuli, mutta ajattelin että kyllähän nuo kestää. Eivätpä kestäneet. Katsotaan vieläkö toipuvat, tomaatti ainakin näyttää vähän huonolta.

4 kommenttia:

 1. Minulla taas tuuli reipotteli mustasilmäsusannan taimet ja sitten niihin iski vielä joku öttiäinen. Sumuttelin mäntysaippualiuosta Saa nähdä miten käy, surkeita ovat taimet :(

  Olen ollut joskus kauan sitten töissä tomaattikasvihuoneessa ja latvoja kiertäessä joskus sattui latva katkeamaan niin että varsi oli vain vähän kiinni reunasta. Meillä oli sellaista vihreää joustavaa teippiä jolla verso teipattiin ja miltei aina kasvi korjasi itsensä. Tosin ei ollut suotavaa usein niitä latvoja rikkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Teippasin eilen laastariteipillä, saa nähdä mitä tykkää ;)

   Poista
 2. Tuuli on tosiaan välillä ollut rapsakkaa, ja kylmääkin. Sisällä kasvaneita taimia pitäisi muistaa sinnikkäästi karaista ainakin noin viikon päivät, niin saisivat vankkuutta varteensa. Mutta tällaisiin puhureihin sekään ei välttämättä auta, vaan taimet on suojattava esimerkiksi hallaharsolla. Ja sitä harsoa lukittava paikalleen tuhannella kilolla kiviä :)

  Toivotaan, että tomaatit tokenevat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt on tuuli ollut niin kova, etten näin jälkikäteen ajateltuna tiedä miten karaisu olisi voinut onnistua... Olisi pitänyt vain malttaa odottaa tyyneempiä päiviä!

   Poista