keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ruusukaaliquiche ja raakasuklaata

Nam nam, ruusukaalia - vai mitä? ;) Itse olen ihastunut tuohon makuun, mutta ruusukaalista tulee aina mieleen myös Helsingin kaupunginvaltuuston lämminhenkinen keskustelu Kasvisruoka-päivästä ja erään herran puheenvuoro ruusukaalista...


Tämän verran meillä syntyi satoa ruusukaaliquicheen. Lajikkeena Hyötyskasviyhdistyksen Darkmar. Edelleen näyttävät virkeiltä pakkasöistä huolimatta. Epäilen että muurahaiset olisivat vioittaneet satoa, muutama musta kaveri nimittäin kömpi unisen näköisenä lehdistä esiin ja osassa nupuista oli reikiä ja mustia täpliä.


Piirakasta tuli hyvää Lunni leipoo-blogin ohjeella. Juustona kannattaa kyllä olla jotain vahvemman makuista. Meillä oli vain Turunmaata jääkaapissa, mikä oli liian miedon makuista. Hyvin maistui kuitenkin, kuten kuvasta näkyy.

Lisäksi herkuteltiin raakasuklaalla. Se on niin helppoa ja nopeaa tehdä kun tekee mieli jotain makeaa, eikä jaksa edes kauppaan lähteä. Omaan perussettiin tulee vesihauteessa sulatettua kaakaovoita (tai kookosöljyä), ja siihen lisättyä raakakaakaojauhetta (tai tavallista), agave-siirappia (voi korvata hunajalla), toco-jauhetta (mystisen kuuloista riisinlesejauhetta, mutta kuulemma täynnä antidoksidantteja) ja kuivattuja marjoja/rusinoita sekä pähkinöitä. Eli taas tätä raakaruokahömppää, mutta oikein maistuvaa. Ainekset sekoittaa viidessä minuutissa ja suklaa kovettuu pakastimessa muutamassa minuutissa ja sitten pääsee jo herkuttelemaan. Eli nopeammin kuin käy kioskilla. :) Joululahjavinkkinä raakasuklaan valmistuspaketti on aika kiva ja sisältää kaiken tarpeellisen. Niitä saa esimerkiksi netistä Hyvinvoinnin tavaratalosta (blogimme yhteistyökumppani).

Olen yleensä tehnyt raakasuklaan Aalto-jääpalamuottiin. Annospalat ovat siten suoraan tarjoilukelpoisia vaikka juhlapöytään. Nyt tein muovilautaselle, josta pääsee lohkomaan pieniä (tai isompia) paloja ja ihastuin kyllä pintaan muodostuneisiin pyörrekuvioihin.Pitäisi keksiä teille jotain puutarha-aiheista juttua, mutta viime aikoina on tullut viihdyttyä enemmän keittiön puolella kuin ulkona...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti