sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Syklaamin kastelu on vaikeaa

Monet puutarhablogit ovat kaivaneet esiin kevään ja kesän pihakuvia marraskuun alun piristykseksi. Kuvattavaa ei ulkona näinä päivinä ole paljoa. Meillä satoi kaatamalla iltaan asti, välillä aurinko pilkotti, mutta sade ja tuuli olivat silti kovia. Kävin pihalla sen verran, että kylvin muutamia perennoja kukkapenkkiin. Keväällä pitää sitten taas muistella, mikä on rikkaruoho ja mikä ei... Mutta ehkä tosiaan pitäisi kaivaa niitä kesäkuvia lumen tuloa odotellessa.

Mutta kuva ihan näiltä päiviltä: kaksi syklaamia, joiden kastelussa olen selvästi onnistunut puolittain. Toinen taisi saada hieman liikaa vettä, toinen onneksi kukkii kauniisti. Tällaista tämä on. :)


6 kommenttia:

 1. Kaunis on syklaami, mutta minun kukilleni käy juuri kuten tuolle vasemmanpuoleiselle. Ei kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin sille altakastelua puoli tuntia, vähempi vissiin riittäisi ;)

   Poista
 2. Mulla on ollut kerran syklaami ja sille kävi kuten tuolle vasemmanpuoleiselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka kauan tuo toinen sinnittelee. :)

   Poista
 3. Itsekin kävin tänään pistelemässä siemeniä maahan. Ne meni ihan sinne tänne. Yhteen pussiin olin kerännyt siemeniä ja unohtanut kirjoittaa mitä siemeniä pussissa oli. Tällä tavoin varmistetaan, että yllätyksiä luvassa, jos mullan alta nousee muutakin kuin rikkaruohoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin hetken jaksanko lähteä järjestelemään kunnon kylvöruukkuja, mutta lopputulos oli että en ja jännittävämpäähän tämä on näin... :)

   Poista