sunnuntai 5. elokuuta 2012

Pelargoniapistokkaiden kuulumisia

Maalis-huhtikuun vaihteessa leikkasin pistokkaita pelargonioista. Ajankohta perustui kuukalenteriin ja tulokset ovat olleet vakuuttavia, kaikki pistokkaat ovat edelleen hengissä. Muutama kukkii eteisessä ja pari on päässyt parvekelaatikkoon kuistille.

Liian runsaiksi ja rönsyileviksi ei näitä pelargonioita voi sanoa, mutta on se pieni ihme aina kun on jotain saanut ihan itse alusta lähtien aikaan.

Punainen kotipelargoni kukka parvekelaatikko

Pistokkaista kasvatetut pelargonit kestivät paljon paremmin siirron ulkoilmaan kuin siemenistä kasvatetut. Muutamasta siemenestä kasvatetusta Appleblossom pelargonista onnistuin polttamaan lähes kaikki lehdet, eivätkä ne ole vieläkään oikein toipuneet.

5 kommenttia:

 1. Mulla ei onistunut ollenkaan pelargonioiden talvetus eikä pistokaslisäyskään,joten hyvin olet saanut homman sujumaan :)

  VastaaPoista
 2. Siirsin omat siemenstä kylvetyt pelargoniani ensin lämmittämättömään kasvihuoneeseen, jossa ne olivat aina kesäkuun loppuun saakka. Pistokaslisättyjen ja siemenstä kasvatettujen välillä ei ole suurtakaan eroa. On se vaan hienoa tuo kasvattaminen ja omien "lasten" seuraaminen :)

  VastaaPoista
 3. Soma tuo sinun pelargoniasi, hieno kuvio lehdessä.
  Minulla on kaksi siemenestä kasvatettua pelaguuta pihalla. Kumpaisessakin on nuppuja ja jännityksellä odotan kukan avautumista. Olen nimittäin kadottanut siemenpussit, enkä laisinkaan muista, mitä pelaguita olen kylvänyt.

  VastaaPoista
 4. Oikein pikku söpöläisiä sulla :) Itse ei ole tullut koitettua tuota pistokas juttua, mutta taidankin yrittää, jos saan taas säilymään nämä omat murheenkryynit talven yli.

  VastaaPoista
 5. Nätisti nyt kukkii toinenkin vieressä, kiitos kivoista kommenteista. Pelargoniat, leijonankidat ja palsamit ovat alkaneet kukkia vasta viime päivinä, kyllä näissä itsekasvatetuissa kestää...

  VastaaPoista