keskiviikko 1. elokuuta 2012

Akileijan iloinen yllätys

Tämä akileija putkahti esiin ihan itsekseen keskelle juhannusruusupensaikkoa. Viime vuonna en sitä ainakaan huomannut. Kukkien väri on lähes valkoinen, näissä on vain häivähdys roosaa/vaaleanpunaista. Lehdet ovat upean punaisensävyisiä.

Vaaleanpunainen akileija
Kaunis akileija ruusupensaan keskellä

Akileija violetit lehdet
Upea lehdistö

Akileija kukka
Lähikuvaa akileijan kukasta

Yritin etsiä muutamasta tummuneesta siemenkodasta siemeniä. Ovatko ne nyt noita? Ovatko akileijan siemenet näin minimaalisen pieniä? Koko on siis noin 2 mm. En tiedä saako teistä kukaan edes selvää tuosta kuvasta. :)

akileijan siemeniä

Raparperin mukana muutti viime vuonna pari muuta akileijaa, tänä vuonna kukkia ei ole näkynyt. Veikkaan syyksi samaa harventajaa, jonka jälkeen kasvimaallekin jäi vain yksi iisopin taimi kolmesta. Kaksi muuta olivat kuulemma näyttäneet rikkaruohoilta...

8 kommenttia:

 1. Kaunis akileija ja tosi upean väriset lehdet! Kyllä uskoisin, että ne löytämäsi pienenpienet nöppäleet ovat siemeniä. Ainakin omien akileijojeni siemenet ovat juuri sellaisia parimillisiä :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis akileija, ihanat kannukset! Kyllä, akileijan siemenet ovat todella minimaalisen pieniä.

  VastaaPoista
 3. Siemenistä ei välttämättä tule emokasvin väristä uutta yksilöä, akileijat ovat mestarillisia risteytymään! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniin värinen akileija! Jännä tosiaan nähdä, että tuleeko siemenistä samanvärisiä yksilöitä vai saatko pihallesi jonkun kivan risteymän.

  Oi, kyllä tämä harrastus on NIIN antoisa :)

  VastaaPoista
 5. Akileija on mestari monistumaan ja siemeniä löytyy kuivuneesta kukinnosta. Meillä kasvaa akileijaa ympäri puutarhaa. Olen huomannut, että akileijan lehdistö muuttuu näin loppukesästä tumman-viininpunaiseksi.

  VastaaPoista
 6. Kaunis :)

  Mun penkeistä on tänä kesänä löytynyt useampikin yllätysakileija,mutta eivät ole kyllä kukkineet.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista :) jännittävää olisi myös tietää mistä tuo akileija on löytänyt itsensä keskelle ruusupuskia... :)

  VastaaPoista