tiistai 7. elokuuta 2012

Kesäkurpitsaa

No nyt on kesäkurpitsaa! Viikossa venähtivät, kiitos lämpimien ilmojen. Nyt näitä saadaankin sitten syödä monessa muodossa monta päivää. Toistaiseksi on paistettu ihan mintulla maustettuna pannulla ja syöty leivän päällä, sekä tehty Yhteishyvän Ruoka-lehden ohjeella halloumi-kesäkurpitsapihvejä.

Kypsät Gold rush kesäkurpitsat
Viikon satoa pituusjärjestyksessä


Kesäkurpitsa pihvejä, gold rush
Kasvimaalla pukkaa lisää

Pihvejä oli muuten melkoisen hankala saada paistettua, pyrkivät hajoamaan käännettäessä. Lopun satsin paistoin sitten uunissa, jolloin pihvit levähtivät halloumin sulaessa. Esteettinen ulkomuoto ei siis ollut parhaimmillaan, mutta maku toimi. :)

5 kommenttia:

 1. Yleensä olen ollut pulassa noiden kesäkurpitsoiden kanssa, mutta tänä vuonna en ole saanut vielä yhtään, vaikuttaa siltä, että kasvi tekee pelkkiä hedekukintoja. Niistä saa monenlaista kesäherkkua.

  VastaaPoista
 2. Itse suosittelen tätä: http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2010/05/ihanaa-kesakurpitsasoppaa-eli-kierivan.html

  Tuli aivan samettisen pehmeää ja ihanaa keittoa! Keittoon käy myös ne liian isoiksi (lue: käsivarren mittaisiksi) venähtäneet hieman puisevat kesäkurpitsat. Täällä siis myös yritetään hyödyntää satoa ja tuputtaa kavereillekin kun mielikuvitus loppuu kesken.

  VastaaPoista
 3. Komeita kurppia. Mulla ei vielä ole yhtään korjuukelpoista kasvanut,mutta veikkaanpa,että pian sukulaiset ja naapuritkin saavat osansa sadosta :)

  VastaaPoista
 4. Mun kesäkurpitsat vaan juroo...olleet varmaan semmosia 10-12 cm pitkiä ja varsin ohkasia t o s i kauan. Taidan viikonloppuna napsia ne siinä koossa pois. Sun kurpitsat ovat tosi herkullisen näköisiä. :)

  VastaaPoista
 5. Vau,mikä sato. Jos ensi vuonna minäkin saisin satoa, ellei vielä tapahtu lämmin ihme ja jotain vielä kasvaisi.

  VastaaPoista