tiistai 5. heinäkuuta 2011

Puutarhasuunnittelusta

Alkukevät oli puutarhasuunnittelun kannalta innostuneinta aikaa. Silloin oli hauska selailla siemenluetteloita netissä ja käydä hakemassa vino pino puutarhaopuksia kirjastosta. Teinhän oikein suunnitelmankin, joka kyllä sitten käytännössä soveltui vähän erilaiseksi. Vieläkin mietin, miten helposti pikkuruiset siemenet vievät alaa! Päätetty nyt on ainakin, että ensi vuonna kasvimaa tuplaantuu pinta-alaltaan. Varsinkin mansikoille ja herneille tarvitaan lisää tilaa.

Sitä mukaa kun kasvit ovat lähteneet kasvuun, on innostus kirjojen selailuun ja suunnitelmien tekoon laimentunut. Nyt riittää jos ehtii ja jaksaa työpäivien päätteeksi kävellä puutarhan ympäri, harventaa muutaman omenan tai nyppiä muutaman kuihtuneen kukka pois. Suunnitelmien teon aika lienee sitten taas talvella.

Jotain asioita pitäisi kuitenkin vielä jaksaa miettiä jo ensi kesää ajatellen. Kuten, pitäisikö istuttaa uusi omenapuun alku, niin olisi sitten ensi kesänä jo vähän pikkutaimea isompi ja mahdollisesti tekisi muutaman kukankin? Tai pitäisikö kukkapenkkiin miettiä muutama aikaisin kukkiva perenna, jotka voisi istuttaa jo nyt?

Aioin tässä jo palauttaa työkaverilta lainatut puutarhakirjat, jotta ehtisi keskittyä muihin tekemättömiin töihin, mutta en sitten malttanutkaan. Jos vaikka ensi viikonloppuna vielä vähän selailisi...

Kukkapenkissä ei itse asiassa kuki vieläkään. Kosmoskukka on kasvanut komeasti pituutta ja lehdistöä, mutta nupun nuppua ei vielä näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti