tiistai 19. heinäkuuta 2011

Taasen kaivataan neuvoa tunnistamiseen

Voiko olla mitään parempaa kuin mustat viinimarjat? Miten malttaisi vielä odottaa viikon tai pari, jotta nämä ovat parhaimmillaan? Puoli raakoina eivät ole aivan niin mehukkaita, mutta on silti ollut pakko käydä päivittäin maistelemassa.


Meillä on siis muutamia viinimarjapensaita ja yksi tänä vuonna ostettu karviaispensas. Se on kovin pieni ja surkean näköinen, näköjään jopa niin pikkuruinen ettei siitä ole huomattu edes ottaa yhtään kuvaa. Pitääkin ensi kerralla napsaista kuva ja laittaa joku mittatikku viereen, niin voi sitten ensi vuonna tutkiskella kasvua. Voi kunpa saisi muutaman marjankin jo ensi kaudella!

Tällainen kukka löytyy myös pihalta. Tunnistaako joku?


4 kommenttia:

 1. meinasin laittaa, että rikkakasvi, mutta toinen kuva paljastikin sen olevan nauhus, kun näin lehdet ja muistaakseni tämä on kallionauhus!

  VastaaPoista
 2. Joo itsekin olen bongannut sen samannäköisen rikkaruohon. Kaikkea sitä pitää oikein erikseen kasvattaa, vaikka luonnosta löytyisi :-)

  VastaaPoista
 3. Ja aivan mahtava paikka kasvien tunnistukseen on puutarha.net - siellä on keskustelupalstalla osio: Mikä kasvi? jonne voi ladata kuviaan, ja yleensä vastauksen saa muutamasssa minuutissa. :)

  VastaaPoista
 4. Pitää käydä iskemässä tuonne kuvat kaikista pihan tuntemattomista sankareista :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista