sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Mökkiviikonloppu

Tuli vietettyä viikonloppu mökillä ja kotopuolessa. Sää oli sateinen, joten tuli katseltua aika monta jaksoa Mad Meniä sisätiloissa. Lauantaina oli monta kunnon ukkoskuuroakin, jyristi lähellä. Nurmikko tuli sentään leikattua ja kitkettyä muutamia karrikkaita pihasta. Ovat kuulemma aikoinaan tulleet kun pihalle on tuotu satsi multaa pellolta, saa nähdä pääseekö noista pistikkäistä vielä joku päivä eroon. Taistelu on jatkunut nyt jo muutaman vuoden…

Mökillä samettikukat kukoistavat kauniisti, verrattuna kotipuutarhan yritelmiin. Ehkä ensi vuonna sielläkin onnistuu paremmin!

Kävimme myös tädin puutarhaa ihastelemassa. Siellä on noita samaisia samettikukkia, joiden vahva oranssi väri sopii upeasti violettien orvokkien seuraksi.

Marjasato alkaa kypsyä myös Satakunnassa. Karviaisista oli vasta osa kypsiä ja koitettiin siinä sitten etsiä eniten aurinkoa saaneita.

Vadelmat näyttivät nekin paremmilta kuin omassa pihassa…


Ja pelargoniat olivat näin kauniita! Taustalla oleva kaktus on muuten todella massiivinen. Se on kasvatettu sellaisesta kaupan euron (tai muutaman markan..) kaktuksesta ja on vain venähtänyt tuollaisiin mittoihin.


Tädin perunamaan ensimmäiset perunat nostettiin ylös. Oikein kelvollisen näköisiä ja makuisia. Taitaa olla aika tällä viikolla tarkastaa myös omien perunoiden tilanne.

Myös hernettä riitti mukaan.


Koristekrassia oli tällaisissa vanhoissa saaveissa. Näitä pitää laittaa meidänkin pihamaalle ensi vuonna. Näyttäisivät mahtavilta ulkoportailla.

Tänään sitten juhlistettiin rippijuhlia, onnea vielä sankarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti