tiistai 9. lokakuuta 2012

Johan paprikat punertuvat

Viikonlopun puutarhapuuhissa roudasin myös paprikat kuistille. Yhdessä yössä näiden kolmen kyljet olivat punertuneet, melko uskomatonta. :) Paprikan alkuja on jäljellä kaikkiaan kymmenisen kappaletta, ehkä tänä syksynä vielä päästään herkuttelemaan itsekasvatetuilla täytetyillä paprikoilla.

Paprika New Aces

Nämä ovat siis lajiketta New Aces. Ensi vuonna pitää tehdä uusia kokeiluja. Hyötykasviyhdistyksen luettelossa on vaikka mitä kiinnostavia lajikkeita, Pusztagold, Barangio, Swebana, Mavras... Onko jollain näistä kokemusta tai vankkoja suosikkeja?

7 kommenttia:

 1. Ai niin, tästä tulikin mieleen, että pitäisi katsoa, onko chilissä peurojen jäljiltä yhtäkään hedelmää ja jos on, niin kerätä ne sisälle talteen! En kyllä aio enää yhtäkään chiliä, paprikaa tai tomaattia ottaa taimena vastaan ennen kuin sitten joskus, kun on kasvihuone. Peurat eivät toivottavasti mene lasin läpi kumminkaan ahneuksissaan!
  Todella hienon näköiset nuo paprikat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä puoli suht keskustassa asumisessa on, etteivät peurat juuri häiritse. Vaikka muutoin kadehdinkin saaripalstaasi. :)

   Poista
 2. Pikku paprikat ovat jotenkin niin suloisen-näköisiä,kun eivät aina ole ihan yhtä upeita muotovalioita kuin kaupan paprikat. Itse juuri poimein viimeiset paprikat kasvihuoneestani ja olivatpas hyvän makuisia sekä rapeita.

  VastaaPoista
 3. Omassa kasvihuoneessa kasvoi Ramiroita tänä kesänä. Kasvoivat melko nopeasti ja alkoivat tuottaa mahtavia hedelmiä. Suurin kasvoi 97 grammaiseksi. Koska en laittanut niitä alkujaan kasvamaan paprikoiden takia, niin kypsymiseltä loppui aika. Lopulta sato oli pakko kerätä vihreänä. Punaisena ovat todella mehukkaita ja makeita. Suosittelen! Kuvia sadosta löytyy blogistani otsikon Kirvoja ja Ramiroja alta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Katsoin kuvia, aikamoisia. :) Onko tuo ramiro siis paprika vai chili varsinaisesti? Mä en ehkä uskaltaudu kasvattamaan niin paljon chilejä kuin sinä, ei olla opittu olemaan tarpeeksi varovaisia niiden käsittelyssä... :P

   Poista
  2. Ramiro on ihan paprika. Sen ja muidenkin suippopaprikoiden siemeniä löytää näppärästi kaupan heviosastolta. Jos ja kun kyseessä on F1 lajike, niin jälkeläiset eivät välttämättä ole ihan samanlaisia.

   Chilit ovat vähän oma lukunsa, vaikka paprikoita ovatkin. Aikaisempi valikoimien vähyys siemenissä on ehkä syynä monien huonoon kokemukseen chileistä. Kaupan on ollut lähinnä vain Cayennea, joka on melko tulinen ja annuumina kitkerä. Hieman liikaa ja ruoka on jo tottumattomalle pilalla. Onneksi valikoimat ovat monessa paikassa kasvaneet, sekä internet-kauppojen myötä lajikkeita on pilvin pimein, jolloin makuja on mahdollista saada lisäämättä tulisuutta. :)

   Poista