sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kannattaako puutarha jättää kolmeksi viikoksi?

En suosittele jättämään puutarhaa kolmeksi viikoksi pärjäilemään yksikseen näillä keleillä... Kasvimaasta ja kukkapenkistä ovat jäljellä lähinnä persilja, maksaruohot, samettikukka Lemon Gem ja kiitos pienoisen kasteluavun myös tomaatit ja uuteen kukoistukseen lähdössä oleva orvokkiruukku.
Huh! Kannattaako kasvimaata edes pitää jos joka vuosi on parhaaseen aikaan muutaman viikon poissa? Mitkä teillä muilla ovat olleet sitkeimpiä lajeja?

6 kommenttia:

 1. Ihan totta, kasvimaa vaatii paljon enemmän kuin kukkapenkit yleensä. Itselläni on tänä vuonna vain monivuotisia lajeja, yrtit pärjäävät aina ja parsa myös, mitään vihanneksia en keväällä kylvänyt. Niitä saa torilta ja kaupasta ;-)

  VastaaPoista
 2. Hehee, me menettiin kasvimaa myös. Tai montakin asiaa, johti siihen että lyötiin hanskat tiskiin ja todettiin että ensi vuonna sitten uudestaan. Tai joo, tulee sieltä valkosipulia, ne ei koirille kelvanneet. Nim. ensi vuonna kasvimaan aitaus edessä :)

  VastaaPoista
 3. Ja karviaiset oli pupu napsinut varsineen - mikäköhän siinäkin on? Kasvimaalla olisi ollut porkkanoita tarjolla. 8)

  VastaaPoista
 4. Meillä on luovuttu kasvimaasta jo pari vuotta takaperin. Nyt vaan pienimuotoisesti ruukuissa salaattia, pillisipulia ja tilliä :)

  VastaaPoista
 5. Mulla ei ole kasvimaata ollenkaan, kun en kuitenkaan jaksa hoitaa sitä sillä innolla kuin perennoita, sinkkitynnyrin puolikkaassa asustaa tupsu salaattia ja jokunen yrtti:) jotenkin aina epäonnistun hyötyviljelyssä...

  VastaaPoista
 6. Itselläni kasvulaatikkoviljelmät kestivät ihan hyvin parin viikon poissaolon. Ystäväni kasteli ainoastaan ulkokukat ja poimi kesäkurpitsasatoa, kaikki muu sai pärjätä miten parhaiten taisi

  VastaaPoista