sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Lokakuun lämpöä

Lokakuun lämpöä on nautittu tänään ja ensi viikkokin näyttää lupaavalta. Kiirehdinkö turhaan tomaatintaimet ulkoa kompostiin? ;) Chilit ainakin kypsyvät vielä mainiosti kasvikaapissa ja odottelen että munakoiso avaisi edes yhden kukan valokuvausta varten. Munakoisoa en taida edes yrittää ensi vuonna. Se on ollut petymys joka vuosi ja nyt on tosiaan koko kesän kasvatuksen tuloksena yksi nuppu. Ja tämä on tosiaan tähän astisista ennätys.

Onneksi on sentään ilon aiheitakin, kuten ruusukaali. Nämähän alkavat näyttää lupaavilta! Katkoin latvat muutama viikko sitten, ja nyt on pieniä 'ruusunnuppuja' tulossa kuuteen taimeen. Ruusukaalin maustahan voi olla montaa mieltä, mutta minä tykkään ja kaupasta näitä ei tule ikinä ostettua. Haaveilen jo tästä ruusukaaliquichestä...

Ruusukaali

Meidän kivikovalta kasvimaalta selvisi myös yksi ehjä mustajuuri, pupu oli tosin popsinut jo varren. Tästähän saisi jo minisopan.

Mustajuuri

Kyssäkaaleja tuli myös kokonainen yksi kappale. Kehtaako näitä kuvia edes esittää? Ei voi kyllä syyttää kuin itseään, vähän laiskalla kastelulla oli osa kasvimaasta...

Kyssäkaali

Ja onneksi en katkonut vielä kaikkia maissin varsia, niistä nimittäin löytyi yhteensä kymmeniä leppäkerttuja! Jos viihtyvät tuolla talvehtimassa, ainakin on sopivia koloja, niin annan ehdottomasti olla paikallaan kevääseen asti. Ei tarvita mitään hienoa erillistä hyönteishotellia.

Leppikset

Parsakaali kasvoi loppujen lopuksi puolitoista metriseksi ja kasvatti tuollaisia ohuita palkoja. En jäänyt odottelemaan kasvaako palkoihin siemenet, vaan tänään pantiin kasvimaa vauhdilla talvikuntoon, paitsi ruusukaalirivin osalta. Eli tuotiin kompostista multaa, vähän käänneltiin, ja peitettiin lehtikatteella. Kyllä siitä hyvä tulee!

Parsakaali

3 kommenttia:

  1. Munakoiso ei mullakaan tuottanut mitään tänä vuonna, viime vuonna sain kyllä satoa. Muutenhan sulla on ollut komeaa satoa.

    VastaaPoista
  2. Ei se määrä vaan laatu! Hieno kyssäkaali ja mustajuuri, kyllä nuo minua innostaisivat yrittämään seuraavanakin kesänä.

    VastaaPoista
  3. Pitäisiköhän sitten säästää vielä munakoison siemeniä, tänään harkitsin että heitän kaikki menemään. Ja mustajuuri houkuttelee, pitää panostaa siihen enemmän keväällä!

    VastaaPoista