lauantai 14. syyskuuta 2013

Ihmeellinen syyskuu

Ihmeellinen syyskuu. Kesäkurpitsa tekee kukkaa kukan perään ja tomaatit kypsyvät edelleen iloisesti ulkosalla. Ei valittamista! Tässä alla tämän päivän tomaatti- ja chilisatoa, sekä yksi nahistunut paprika, josta saa ehkä siemeniä talteen ensi vuodeksi, tuskin sitä syötyä tulee. Tomaateista varsinkin kasvikaapissa kasvaneet ovat herkullisia, kyllä se aurinko siis Suomessakin osaa.

Tomaatteja, chiliä ja paprikaa

Kesäkurpitsan kukinta ei tosiaan osoita mitään laantumisen merkkejä ja taas on pari pikkualkua kasvamassa kokoa. Yhtä megaisoa kasvatan kaiverrettavaksi lyhdyksi. Ei kai se haittaa ettei ole pyöreä ja oranssi, kunhan on oikein pullukka.

Kesäkurpitsa Spaghetti

Tänään on muutenkin siivottu puutarhassa. Katkoin rumimmat törröttävät kukanvarret, joita en halua katsella hangen päällä, heivasin toivottoman näköiset chilit kompostiin, ja kävin torilta ostamassa syyskukkia. Nyt vaihtuivat siis pelargonit kanerviin, näitä saa toivottavasti ihastella vielä pitkään pakkasillakin. Kieltämättä tämän päivän auringonpaisteessa näyttivät hieman aikaansa edellä olevilta...

Syyskukat

Viime postauksen suloinen kirjavalehtinen pinkki pelargoni pääsi syysruukkuun ja kuistille talvehtimaan, tässä on vielä uskomattoman paljon nuppuja!

Pinkki pelargoni matkalla talvisäilöön

Vielä tuo aurinko siis innosti puutarhahommiin ulkosalle, ei olisi voinut kauniimpi ilma lauantaille sattua. Kiitos siitä. :)

4 kommenttia:

 1. Ihan mieletön syyskuu! Kyllä tarhureiden kelpaa :)

  VastaaPoista
 2. En ole raaskinut pelaguita mihinkään vielä heivata, kun kukkivat niin kauniisti. Ja tosiaan, tomaatit kypsyvät ulkosalla, tosin laitan niille harson yöksi. On kyllä niin upea syyskuu!!!

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniit lehdet pelakuussasi, upea !

  VastaaPoista
 4. Minullakin pelargonit ovat vielä ulkona ruukuissa tosin sateelta suojassa. Kanervat on myös jo hankittu. Syksy on nyt oikeasti alkanut ja sateet sen myötä.

  VastaaPoista