torstai 29. elokuuta 2013

Mitä istutin tänään

Pitäisi varmaan lisätä otsikkoon 'luullakseni'. Istutin nimittäin viimeiset kevään siemenkylvöt, joista olivat nimilaput haalistuneet ja kuluneet jo aikoja sitten. Lisäksi asioin taimienvaihtotapahtumassa, josta sain yrttejä vastaan sinistä liljaa, tuoksukurjenpolvea, jalopähkämöä ja lemmikkiä. Kivoja lisäyksiä tälle pihalle, jossa lajimäärä ei päätä huimaa.

Kuvissa on pienet merkinnät mikä kukin taimi on. Kysymysmerkki nimen perässä tarkoittaa, etten ole aivan varma asiasta, ja korjauksia saa mielellään jättää kommenttina jos tiedät paremmin.

Nuppihohdekukkaa (?) ja tuoksukurjenpolvea tuli kukkapenkkiin talon viereen. Näiden rinnalle istutin myös sinisen liljan. Ennestään vieressä on vanhat valtavat puskat oranssina kukkivaa liljaa.


Harjaneilikan seuraksi kirsikkapuun alle pääsi lemmikki.


Ikuisuuskukkapenkkiprojektiin pääsi omia taimikasvatuksia. Luullakseni nämä ovat pikkutervakko ja virginiantädyke. Jos tuo tosiaan osoittautuu pikkutervakoksi, niin siirrän sen reunemmaksi. Tuo paikka oli varmin toistaiseksi, etten nypi pikkutaimea rikkaruohona...


Syreenipuskien varjoon istutin jalopähkämön. Sen pitäisi viihtyä varjossa.


Tuoksukurjenpolvia päätyi myös kukkapenkkiprojektin reunalle. Saa nähdä miten viihtyvät, koska paikka on aika paahteinen.


6 kommenttia:

 1. Mullakin on nyt samanlaisia taimia, teksti on kulunut lähes pois, ja yritän muutamasta mullan alle jääneestä kirjaimesta arvailla, mitä tuli keväällä kylvetttyä. Mun silmiin taimesi ovat on oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ärsyttävää? Mikäköhän materiaali kestäisi pidemmälle kesään? Laminointi varmaan olisi hyvä, jos saa käyttää konetta vaikka töissä...
   Hyvä jos nimet oikein, saa nähdä kuinka monta säilyy ensi vuoteen!

   Poista
  2. Lyijykynällä kirjoitetun tekstin oon todennut yhdeksi parhaista, nyt palaan taas siihen. Mulla on nyt valkoisia ohuita muovisäleitä, joihin saa hyvin lyikkärillä kirjoitettua. Nuo keväiset lappuni olivat margariinirasian kansista leikattuja, permanent-tussikaan ei pysynyt niissä sitten koko kesää, eli kierrätysidea ei olekaa toimiva muuta kuin lyhytaikaisessa taimikasvatuksessa.

   Poista
 2. Hyviä taimia olet onnistunut kasvattamaan, siinä ne nyt sitten odottaa uutta kevättä. Tuovat sitten iloa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta miten nopeasti tämä kesä on mennyt, nyt sitten tosiaan odotellaan jo ensi vuoden kasvukautta!

   Poista
 3. Kiva noiden kanssa on odottaa uutta kevättä. Minulla jalopähkämö on aika aurinkoisessa paikassa ja hyvin se on viihtynyt siinäkin. Ensi kesänä täytyykin muistaa laittaa siemeniä kasvamaan myös kesän aikana. Nyt unohtui.

  VastaaPoista