Parsakaalin kanssa kävi nyt näin. Kärsiköhän se heinäkuun kuivuudesta, kun ei tullut edes kunnon nuppuja vaan tuollaiset harottavat kukinnot?
Ruusupapu on vasta kukassa, ja taimi kasvaa terhakkaasti paputuen yläreunaa pitkin vaakatasoon. Kukat ovat kauniita!
Salkopavussa taas on jo komeat palot. Nyt en löydä siemenpussia, mutta sanoisin että on Blauhilde-lajiketta. Ajattelin keittää palkoineen, mutta osa tuntuu jo sen verran isoilta että pitää ehkä kuoria ja keittää vain pavut sisältä. Onko jollain hyviä tarjoiluvinkkejä näihin? Jostain luin että kokonaiset palotkin voisi esikeittää ja pakastaa?
Meloneita taitaa kypsyä ainakin yksi. Tämä on viime vuoden Petit Gris de Rennes-melonista kerätyn siemenen jälkeläinen. Toivon että ehtisi kypsyä ulkosalla lasin alla. Viime vuonna kypsyteltiin sisällä ja maku ei ollut mielestäni niin mehukas...
Kompostin peitto suunnitelma onnistui täydellisesti, enää ei kompostia juuri näy. :)
Minä olen keitellyt Blauhilde-pavut palkoineen, vaikka ne ovatkin joskus hiukan pyöristyneet. Sitten olen paistanut niitä valkosipulivoissa ja tarjoillut liharuuan lisäkkeenä.
VastaaPoistaKiitos vinkistä! En ole vieläkään kerinnyt laittamaan noita ja siellä venyvät joka suuntaan. :)
PoistaTodella sievä tuo ruusupavun kukka ja kompostikin on varsin hauskan näköinen :D
VastaaPoistaKomposti on kieltämättä valloitettu. :) Ainakin kuukauden tosiaan jurottivat pieninä ja kituvina, sitten saivat ilmeisesti juuret ravinteisiin...
Poista