tiistai 3. heinäkuuta 2012

Mökin kukkaistutukset

Viime viikonloppu meni mökillä ja alkuviikko niin tehokkaasti siitä palautuessa, etten ole tännekään vielä ehtinyt sittemmin kirjoitella. Mökillä oli kaikenlaista tietokonetta mukana, mutta jotenkin siinä kävi niin, että kuvat olivat toisella koneella ja nettiyhteys toisella ja kuvien siirron miettiminen aivan liian hankalaa. :)

Mökillä kukkivat akileijat aniliinin pinkkinä ja sinisenä, päivänkakkarat, lupiinit (siniset ja muutama valkoinen) ja perinteeksi muodostuneet samettikukat kuistin kukkalaatikossa. Sinisestä akileijasta sai jo leikattua siemenkotia kuivausta odottelemaan. Saan siten aikanaan mökkiperintöä siirrettyä kotiin.

Aniliinin punainen akileija mökkipuutarhassa
Pinkki akileija

Lupiinit mökkirannassa

Tummansininen akileija
Siniset akileijat


Tätä allaolevaa kukkaa en tunnistanut. Löytyi villiintyneestä autiotalon pihasta ja olettaisin että on vielä vanhan hoidetun puutarhan kukkia. Tunnistaako joku?

Vaaleanpunainen perenna
Vaaleanpunainen mysteeri

Mökkiytymistä voidaan varmaan syyttää myös siitä, että saatte nyt nauttia kaikista näistä kuvista tavanomaisesta poikkeavassa koossa. Ajatukset olivat aivan muualla kuin kuvanmuokkauksessa. :)

Muutama grillailukuva vielä, hesarissa oli nimittäin kiva peruna-kukkakaalivartaiden ohje. Jugurttikastikkeeseen tulee lipstikkaa, jota meiltä löytyy viime kesänä istutettuna omalta pihalta. Nämä olivat hyviä, lisukkeeksi muulle grillailtavalle, tai vaihteluksi kasvissyöjälle. Niille iänikuisille maisseille. Maissit ovat kyllä ihan hyviä, mutta muistakaa varata kunnon voita ja suolaa, eihän sitä makkaraakaan kukaan ilman sinappia tarjoa. ;)


Peruna-kukkakaalivartaat
Peruna-kukkakaalivartaat Hesarin ohjeella

Kasvisvartaat
Ja kunnon grillinmakua kaupan päälle


5 kommenttia:

  1. Akileija? Kannukseton....

    VastaaPoista
  2. Akileijaksi minäkin tuon mysteeripinkin nimeäisin ja kukkakaalivartaat mieluusti suuhuni pistelisin. Grillin tuoksu kantautuu tänne asti... nam.

    VastaaPoista
  3. Kannukseton akileija onkin uusi tuttavuus, kaikkea uutta sitä oppii :)

    VastaaPoista