tiistai 1. maaliskuuta 2011

Siemenlähetys saapui!

Lauantaina laitoin tilauksen nettikauppaan ja jo tänään saapui lähetys, erittäin asiallista toimintaa. Nyt vain tekisi mieli istutuspuuhiin, pitänee viikonloppuna vaikka vaihtaa sisäkukkiin mullat jotta pääsee vähän puuhastelemaan ja jaksaa vartoa siementen kanssa vielä muutaman viikon. Ainoa tilaamistani tuotteista jonka saisi laittaa itämään jo nyt on pelargonia. Kyseisen kasvin (ja taitojeni) suhteen olen kyllä melko skeptinen, ainakin omissa mielikuvissani kukalla on hankala maine.

Tässä siemenpussipinoa, kaikenlaista kivaa!Per kymmenen tilattua siemenpussia sai yhden yllärin, minulle saapui kylkiäisenä tämä Elämänlanka. Selosteen mukaan kasvaa 3-metriseksi köynnökseksi, onko hyviä ideoita miten olisi nätti istuttaa ja tarvitseeko paljon valoa?

4 kommenttia:

 1. Hei,

  Elämänlanka menestyy melkein missä vaan. Kukat ovat kauniit, mutta ongelmana on se, että se kietoutuu muiden kasvien ympärille ja tukehduttaa ne useasti. On hyvin sitkeä kasvi, josta on haluttaessa hyvin vaikea päästä eroon. Kannattaa miettiä tarkkaan, mihin paikkaan sen ulkona istuttaa.
  Eija

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiedoista! Olisikohan parasta istuttaa elämänlanka vaikka ruukkuun jos sille löytyisi sopiva seinusta tai säleikkö, ettei lähtisi leviämään niin kovasti. Muistelenkin, että olen jossain vanhassa villiintyneessä pihapiirissä nähnyt noita ja olivat tosiaan levinneet ympäriinsä.

  VastaaPoista
 3. Elämänlanka kannattaa tosiaankin istuttaa ruukkuun, jolloin ei pääse leviämään. Toinen vaihtoehto on seinustalle, mutta kannattaa katsoa, että nurmikkoa ei ole kovin lähellä.

  VastaaPoista
 4. Ok! Katselen ja tutkin sopivaa paikkaa...

  VastaaPoista