torstai 23. helmikuuta 2012

Kirja-arvostelu: Suomalainen piha ja puutarha

Olen alkanut kerätä tuonne blogin yhdelle sivulle puutarha-aiheisia kirja- ja lukuvinkkejä. Toivottavasti näistä on jollekulle iloa, jos pohdit vaikka puutarha-aiheista lahjaa! Nyt esittelyssä ensimmäinen puutarhakirjani, joka on hyvin selattu, erityisesti hyötypuutarhaosion osalta. Tähän kuitenkin yleensä palaan muiden kirjojen selailun jälkeen ja tätä puutarhakirjaa on taas kovasti kevättä odotellessa luettu.

Alanko, Koivunen, Regårdh ja Saario: Suomalainen piha ja puutarha

Alanko, Koivunen, Regårdh ja Saario:
Suomalainen piha ja puutarha
Suomalainen piha ja puutarha on ensimmäinen puutarhakirjani, jonka sain äidiltäni lahjaksi. Kirjasta saa todella hyvää perustietoa ja ideoita oman pihan suunnitteluun ja toteutukseen. Kirja on jaettu kolmeen osa-alueeseen: Pihan suunnittelu ja rakentaminen, Koristekasvit ja Hyötypuutarha. Mielestäni kirja sopiikin todella hyvin esimerkiksi lahjaksi puutarhanhoitoa aloittavalle, sillä tämän kirjan avulla pääsee hyvin alkuun puutarhaharrastuksessa. Plussaa kirja saa suomalaista näkökulmastaan, kaikki kuvat ovat hyvin kotoisia ja kirjoittajina on suomalaisia asiantuntijoita, kuten Pentti Alanko. Tämän siis ostaisin puutarhakirjaston perusopukseksi. Eri lajikkeiden kuvia ei tästä kirjasta löydy valtavia määriä, kirja on enemmän asiapitoinen. Varsinkin hyötypuutarha ja hedelmätarha osio käydään mielestäni todella perusteellisesti läpi.

Voit tilata kirjan esimerkiksi täältä.

8 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa! Minuakin jo puutarhakirjat houkuttavat.

  VastaaPoista
 2. Nyt on aika niitä selailla ja suunnitella. Taitaa vain muillakin olla samat aatteet, kun kirjastosta alkavat puutarha-aiheiset kirjat loppua! :)

  VastaaPoista
 3. Kirja-arvostelu oli hyvä idea sinulta ! Jään mielenkiinnolla odottamaan muita kirjavinkkejä.

  VastaaPoista
 4. Kiva että juttu kiinnosti! Tuolla kirja-arvostelut sivulla olen kertonut myös Canjanderin Luonnonmukainen piha-kirjasta: http://kujeitaryytimaalla.blogspot.com/p/kirjavinkkeja.html

  Pitää kirjoitella näitä juttuja enemmänkin, kun aika paljon tulee puutarhakirjoja selailtua. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kirja-arvostelusta ja suosittelusta! Täytyy lähteä kirjastoon:)

  VastaaPoista
 6. Eipä kestä :) Täytyy itsekin lähteä varmaan repun kanssa huomenna kirjastoon, ihan tässä innostuu! :)

  VastaaPoista
 7. Samainen kirja löytyy myös meiltä ja palaan siihen aina uudelleen ja uudelleen. Erityisesti talviaikaan on mukava lueskella, että "miten se nyt menikään niiden oksien leikkausten kanssa" yms. Selkeä ja kattava opus. :)

  VastaaPoista
 8. Tuo on kyllä hyvä kirja ja paljon luettavaa. Jotenkin sitä aina unohtaa, vaikka on jo samat jutut lukenut moneen kertaan. :)

  VastaaPoista