lauantai 18. helmikuuta 2012

Ensimmäiset siemenet itäneet

Tasan viikko sitten laitoin kovalla tohinalla vuoden 2012 ensimmäiset siemenet itämään ja viikossa ovat jo melkein kaikki lähteneet kasvuun. Pari purkkia on edelleen kylpyhuoneen lattialämmityksen lämmössä, mutta jokaisesta lajikkeesta on jo ainakin yksi satsi itänyt ja muissakin on hyviä merkkejä. Turha oli siis huoli, että siemenet olisivat paleltuneet postilaatikossa. Tilaus nimittäin saapui pakkaspäivänä, enkä ollut heti vastaanottamassa kuorta. En tiedä onko se oikeasti kovinkaan suuri ongelma, ovathan siemenet kylmissä olosuhteissa jos jäävät maahan talveksi, mutta saattaa jonkun verran vaikuttaa itävyyteen, lajikkeesta riippuen.

Nyt siis taimikuvia pikkutaimista!

Iisopin taimia
Ennen siementen multaan laittoa käärin ne kosteaan talouspaperiin yön ajaksi. Sen pitäisi vauhdittaa itämistä, ja ainakin pelargonin idätys onnistui todella hyvin. Pelargonit venähtivät kahdessa päivässä jo muutaman sentin, ja nyt niissä on terhakat lehdet.

Pelargonin idätys
Pikkutaimina ikkunalaudalta löytyy siis iisoppia, pelargonia, munakoisoa, chiliä ja paprikaa. Lisää kuvia ja tarinoita taimien kasvusta lähiviikkoina. :)

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kasvun ihme on aina yhtä ihmeellistä. Huikeaa kun tulee kevät!

  JA kiitos linkistä tuonne puutarhablogit kasvuvyöhykkeittäin, nyt sain poistettua toisen linkeistä ja sitten huomasin että jäljellä oleva menikin vanhaan osoitteeseen mutta nyt lopulta se tulee tänne oikeaan paikkaan =)

  Tervetuloa! Ja hauskaa kun löysin näin blogisi.
  Vihertävää, versovaa, iloista kevättä!

  KArolina

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tulit vierailulle ja kyllä, ihania pieniä kevään merkkejä :) Ja kiitos linkkien säätämisestä, itsekin niitä tuossa pähkäilin...

  Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista