keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kaunein kranssi pajunkissoista ja mustikanvarvuista

Sain tämän ihastuttavan kranssin valmistujaispäivänäni kummitädiltäni. Kranssissa on mustikanvarpuja ja pajunkissoja. Pajunkissoja on heillä päin Satakunnassa ollut lähiojan varrella jo ennen joulua. Kuulostaa kyllä todella aikaiselta, mutta onhan se totta että ennen joulua näytti kyllä melkein nurmikkokin vihertävän! Lumi ja pakkaset tulivat vasta tammikuussa, ovat nämä talvet kummallisia.


Kunpa itsekin joku päivä oppisin punomaan yhtä kauniita kransseja. Ei taida vaan aika maailmassa riittää kaikkeen mukavaan... Tämä on nyt meidän kuistin ovessa sisäpuolella, ulkosalla on joulumarkkinoilta ostettu joulukranssi. Senkin totesin aikoinaan maailman kauneimmaksi, kylläpä on onnistanut kun nyt on kaksi maailman kauneinta. :)Hain netistä josko olisin löytänyt hyvää opaskirjaa kranssien tekoon. Sellaista ei kuitenkaan tullut vastaan (vinkatkaa jos tiedätte!), mutta sen sijaan törmäsin tähän Sisusta risusta! -kirjaan (ilmestyy maaliskuussa). Aivan loistava nimi muuten kirjalla ja kuulosti sisällöltään todella kivalta. Pienellä googlailulla löysin myös kirjoittajan blogiin, jossa osaltaan esimakua kirjan sisällöstä ja ekosisustuksesta yleisesti, käykää kurkkaamassa!

Koivunrisut kietoutuvat helposti näyttäviksi koristeiksi ja käyttöesineiksi. Risutyöt sopivat hyvin aloittelijalle, koska niihin ei tarvita kalliita materiaaleja eivätkä tekniikat ole monimutkaisia: tarvitset vain risuja, rautalankaa ja mielikuvitusta. Risuja löytyy metsäretkiltä tai mökkipihasta, ja töissä voi käyttää koivunrisujen lisäksi villiviiniköynnöksiä, heiniä, sammalta, mustikan- ja puolukanvarpuja, havupuiden oksia, käpyjä ja jäkälää.

Risusta! neuvoo, miten teet vaikkapa rosoisenkauniin risukranssin ulko-oveen, keväisen pajunkissakorin ja punotun eteismaton sekä käyttöesineitä pannunalusista ruukunsuojuksiin. Teoksen ohjeita on helppo muunnella omannäköisiksi: valkoisella spraylla saat risukransseihin ihanan huurteisen ilmeen, pääsiäisenä risutöitä voi koristella höyhenillä ja joulunaikaan sopivat taikataikinapiparit. Karheapintaiset risutyöt sopivat elävöittämään oman kodin sisustusta mutta ilahduttavat myös tuliaislahjana.

2 kommenttia:

 1. Ihan mie-let-tö-män kaunis kranssi!!! Tänään just lenkillä huomasin ensimmäiset pajunkissat ja täytyy näköjään poiketa sinne uudestaan, kun mustikanvarpujakin jäi joulusta ylimääräisiä. :) Ja kiitti myös tuosta kirja-vinkistä, täytyypä laittaa ostoslistalle. :D Miun blogissa on muuten kranssinsidontaohje, sellanen perus, jota voi käyttää monelle eri materiaalille.

  Tässä linkki:

  http://vaahteramaentila2.blogspot.com/2011/10/vaihtoehto-haravoinnille.html

  Hyvää kevään odotusta! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Kävin katsomassa linkin ja olikin tuttu jo entuudestaan, muistan että tuo vaahterakranssi kiinnitti syksyllä huomion. Pitää koittaa sitä syksyllä! Lisään muuten myös sinun blogisi tuohon oikean palkin blogiluetteloon. :)

  VastaaPoista