sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Raaka mustikkapiirakka eli raw

En ole hirveän innostunut raakaruokailusta noin muutoin, mutta raakaleivonnaiset ovat hyviä! Ja mukavaa vaihtelua perinteisille kakuille. Nyt kun mustikoita on tullut hamstrattua metsästä, sain aikaan myös raakaversion mustikkapiirakasta. Tämä on hyvää...

Raakaruokaa raaka mustikkapiirakka raw
Raakaversio mustikkapiirakasta

Pohjaan pähkinöitä ja taateleita. Näitä voi vaihdella sen mukaan mitä löytyy, tällä kertaa laitoin saksanpähkinöitä pussinpohjalliset ja vähän cashew-pähkinöitä, noin 2 dl yhteensä, ja 10 taatelia. Ainekset jauhetaan murskaksi blenderissä ja taputellaan irtopohjavuoan pohjalle.

Päälle tein omena'marsipaanin' ja cashew-kerman tämän ohjeen innoittamana.

Omenamarsipaani:
1 omena kuorittuna
100 g manteleita (alkuperäisessä ohjeessa kuorittuja, meillä oli vain kuorellisia ja käytin niitä)
3 tl vaahterasiirappia
1/2 sitruunan kuori raastettuna
(Vaniljajauhetta, jätin pois)
Oma lisäys: 10 kuivattua aprikoosia, jotka löysin pähkinälaatikon pohjalta. Liotin niitä hetken ennen marsipaanin tekoa..

Surrautetaan ainekset blenderissä ja levitetään pohjan päälle.

Omenamarsipaanin päälle mustikoita ja mustikkakerroksen päälle cashewkerma:

Cashewkerma:
1,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna vedessä muutama tunti
Vettä
Vaniljajauhetta (Meillä ei ollut varsinaista vaniljajauhetta, joten jätin pois, toimii ilmankin.)
2-3 tl hunajaa

Cashewkerma taas sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella. En jaksanut kolmatta kertaa tiskata blenderiä, joten käytin sauvasekotinta. :)

Raakaleivonnaiset mustikkapiirakka

Ja tätä voi syödä hyvin mielin, kun on kerran terveellistä. ;)

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulta, täytyy kokeilla kun on runsaasti marjoja.

    VastaaPoista
  2. Ja taas iskee herkuttelunhimo,mutta,jos kerran on ihan terveellistäkin ;)

    VastaaPoista