tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kurpitsapenkki

Mitäköhän meidän kurpitsoista tulee? Kesäkuussa ulos istutetut taimet ovat kasvaneet ja kukkivat valtoimenaan, yhtään kurpitsan alkua ei silti näy. Houkutteleekohan vieressä oleva mäkimeirami tuoksullaan kaikki pölyyttäjät? Se on nimittäin aina täynnä mehiläisiä. Samoin kuin ruiskaunokit. Vaan eivät nämä kurpitsat, eikä meloni. Harmillista!

Tästä suunnasta näkyvät etualalla komiat kesäkurpitsan taimet.

Kesäkurpitsa penkki kasvimaa kukkii

Ja täältä päin muskikurpitsat. Myskikurpitsan nuput eivät ole vielä auenneet, kokoansa ovat kasvattaneet nämäkin taimet.

Myskikurpitsat

Jäämme odottamaan...

4 kommenttia:

 1. Kummasti on minunkin kurpitsoissani vain koiraskukkia, vain pari kolme kurpitsan alkuista kukkaa on tulossa. Avomaan kurkutkin vain kituu, ainakin ovat vettä saaneet, ehkä jo liikaakin.

  VastaaPoista
 2. Aivan, näissähän pitäisi onnistua vielä saamaan tyttö- ja poikakukkia aikaan. Oli tuolla nyt muutama sen näköinen keltainen varsi, että SAATTAA olla kurpitsan alku. Saas nähdä...

  VastaaPoista
 3. Millä oot lannoittanut noita? Viileällä kesälläkin on varmarsti paljon osuutta, alkuviikosta keräsin ensimmäisen syötävänkokoisen kesäkurpitsan, muut oli vielä semmosia sormenvahvuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän huonosti millään, oli 'kiire' alkukesästä ;) Vieläköhän niille pitäisi antaa voimaa tai olisiko siitä hyötyä?

   Poista