sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Satoa odotellessa...

Satoa odotellaan meillä kovasti, vaikka marjojen, hedelmien ja kasvisten kypsyminen alkaakin sitten olla jo syksyn merkki. Retiisejä, porkkanaa, mansikoita, vuonankaalia ja mangoldia olemme yrttien lisäksi päässeet tähän mennessä tänä vuonna maistamaan. Nyt alkavat herukat punertaa ja pian on härkäpavuissakin palot. Keväällä päätin, että perunoita ei tänä vuonna kasvimaalle mahdu. Nyt se päätös on alkanut hieman harmittaa. Olisi sitä pitänyt päästä ainakin yhden kerran keittelemään oman maan perunoita.

Muutaman kerran olen käynyt kokeilemassa, joko karviaismarjapensaan marjat ovat kypsiä. Eivät vielä! Tosin minulla on tapana syödä näitä hieman raakanakin...

Karviaismarjapensas

Paprikat näyttävät hieman hassuilta, tuleeko tuosta vielä sellainen prisman komea ja pyöreä? ;) En kyllä ihmettelisi vaikka osa paprikoista osoittautuisi chileiksi. Mielestäni kylvin molempia, mutta jossain vaiheessa kaikissa ruukuissa oli paprikan nimikyltti.

Paprika kypsyttelee satoa

Epäonnistuneista kokeiluista harmittaa lähinnä munakoiso. Sitä oli monta ruukkua terhakoita esikasvatettuja taimia, mutta ne eivät ole viihtyneet kylmissä kesäsäissä. Myöskään maissilla emme taida päästä herkuttelemaan tänä kesänä. Kylvin maissin suoraan maahan, mutta nyt kun heinäkuukin on ollut näin kylmä, se ei ole juuri kasvanut. Muutoin lähes kaikki on jokseenkin onnistunut. Mustajuuria ei tosin ole penkistä noussut esiin yhtäkään, tai sitten ne on kitketty rikkaruohoina... Lehtikaali on jämähtänyt viiden sentin korkeudelle. Aina voi lohduttautua sillä, että ainakin valkosipulin suhteen tulemme olemaan omavaraisia. Sitä on kolme riviä polven korkeudelle. :)

6 kommenttia:

 1. Viileät säät ovat tosiaan hidastaneet satonäkymiä. Viime vuonna tähän aikaan nautiskeltiin jo kesäkurpitsoistakin, nyt ne vasta aloittivat kukinnan. Toivotaan, että syksy on lämmin ja aurinkoinen, se parantaisi myöhäisiä satotoiveita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkurpitsoista osa kukki meillä muutama viikko sitten lämpiminä päivinä, mitään kurpitsan alkua ei ole niissä näkynyt. Nyt kukkii osa ja paljon on nuppujakin, saa nähdä miten käy... Myskikurpitsaa meillä on myös, niissäkin nuput odottavat. Pidetään peukut pystyssä. :)

   Poista
 2. Mulla meno kurkut kasvihuoneesta kylmien säiden myötä ja koska isäpappa ei oo kerenny tekemään lisää viljelylaatikoita niin meillä on tänä vuonna vain laatikollinen perunaa ja toinen sipuleita. Kasvihuoneessa on sentään jo kirsikkatomaatin raakileita, mut en usko niiden onnistumiseen ennenku ne on kypsinä mun salaatissa :D

  VastaaPoista
 3. Pitäisi laittaa ehkä sympatia kuva meidän tomaateista, hundreds and thousands ei tule todellakaan olemaan nimensä veroinen ;) Höh, luulisi että kasvihuoneessa olisi ollut parempi onni...

  VastaaPoista
 4. Montaa lajia olettekin jo päässeet maistelemaan, wau. Ja paprikat ovat tosi komeita, komeampia kuin prismalaiset ikinä :) Ja minäkin mutustelen puoliraakoja mustaherukoita, kun en millään malta odottaa ja toisaalta tykkään siitä superhappamasta mausta.

  Toivotaan tosiaan, että aurinko alkaa taas paistella, ei tällä vauhdilla kyllä saada kummoisia aikaan ennen syksyä. Pöh.

  VastaaPoista
 5. Mulla on perunaa ämpäreissä,kun en raaskinut antaa niille tilaa kasvilaatikoista. Pian vois ensimmäiseen kurkata,josko ois satoa jo tullut.

  Aurinkoa kaivataan täälläkin päin sekä kesäkukille että kasvimaalle. Kasvihuonekin tuntuu jo liian kostealta,joten ovi saa olla yötä myöden avoinna.

  VastaaPoista