torstai 5. heinäkuuta 2012

Keltainen ja violetti kukkapenkki

Viikonlopulta esittelyssä perennapenkki, violetteja peurankelloja ja keltaisia liljoja (tietääkseni kesäpäivänlilja, korjatkaa jos olen väärässä...). Tässä väriyhdistelmässä on potkua!

Kesäpäivänlilja ja
Lähikuvassa voimakas väriyhdistelmä peurankelloja ja kesäpäivänliljoja

Kukkaistutus oli keltaisen talon edustalla, ei siis meidän talon vaikka sävy onkin lähes tulkoon sama.

Kukkaistutus keltaisen talon edustalla
Peurankellot ja kesäpäivänliljat

Vuorenkilpi oli jo lopettanut kukinnan toisessa penkissä, kesäpäivänlilja parhaimmillaan. Matkalla näin yhdessä pihassa istutuksen, jossa oli käytävän molemmin puolin noin 1 x 5 metriä istutukset kesäpäivänliljoja, upean näköinen!

Vuorenkilpi ja kesäpäivänlilja
Vuorenkilpiä ja kesäpäivänliljoja

Kuka muuten katsoi Trädgårdsfredagin viimeisimmän jakson, jossa retiiseistä tehtiin alkupaloja kukkaruukkuun? Superovelaa ja hauskaa! Meidän retiisit eivät vain olisi kaikkein kauneimpia taiteiluun. Jokin ötökkä on nimittäin rei'ittänyt ihan kaikki lehdet. Mukulat ovat silti kunnossa ja mitään höttiäistä en ole silmin retiisin lehdellä erottanut, mikäköhän mahtoi iskeä? Sama vaiva on salaateissa.

4 kommenttia:

 1. Täälläpäin ovat kirpat rei'ittäneet retiisin lehdet... Samoin kävi viereisessä penkissä olleelle itämaiselle salaattimixille, perussalaatit ovat tosin jättäneet rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa juuri samalta vaivalta! :(

   Poista
 2. Totta! On hyvä yhdistelmä violetti ja keltainen, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Voisin kuvitella, että näyttäisi upealta sinisen talon edustalla kun molemmat kukkivat oikein runsaasti.

   Poista