Raakaversio mustikkapiirakasta |
Pohjaan pähkinöitä ja taateleita. Näitä voi vaihdella sen mukaan mitä löytyy, tällä kertaa laitoin saksanpähkinöitä pussinpohjalliset ja vähän cashew-pähkinöitä, noin 2 dl yhteensä, ja 10 taatelia. Ainekset jauhetaan murskaksi blenderissä ja taputellaan irtopohjavuoan pohjalle.
Päälle tein omena'marsipaanin' ja cashew-kerman tämän ohjeen innoittamana.
Omenamarsipaani:
1 omena kuorittuna
100 g manteleita (alkuperäisessä ohjeessa kuorittuja, meillä oli vain kuorellisia ja käytin niitä)
3 tl vaahterasiirappia
1/2 sitruunan kuori raastettuna
(Vaniljajauhetta, jätin pois)
Oma lisäys: 10 kuivattua aprikoosia, jotka löysin pähkinälaatikon pohjalta. Liotin niitä hetken ennen marsipaanin tekoa..
Surrautetaan ainekset blenderissä ja levitetään pohjan päälle.
Omenamarsipaanin päälle mustikoita ja mustikkakerroksen päälle cashewkerma:
Cashewkerma:
1,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna vedessä muutama tunti
Vettä
Vaniljajauhetta (Meillä ei ollut varsinaista vaniljajauhetta, joten jätin pois, toimii ilmankin.)
2-3 tl hunajaa
Omenamarsipaanin päälle mustikoita ja mustikkakerroksen päälle cashewkerma:
Cashewkerma:
1,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna vedessä muutama tunti
Vettä
Vaniljajauhetta (Meillä ei ollut varsinaista vaniljajauhetta, joten jätin pois, toimii ilmankin.)
2-3 tl hunajaa
Cashewkerma taas sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella. En jaksanut kolmatta kertaa tiskata blenderiä, joten käytin sauvasekotinta. :)
Ja tätä voi syödä hyvin mielin, kun on kerran terveellistä. ;)
Vaikuttaa herkulta, täytyy kokeilla kun on runsaasti marjoja.
VastaaPoistaJa taas iskee herkuttelunhimo,mutta,jos kerran on ihan terveellistäkin ;)
VastaaPoista