maanantai 16. heinäkuuta 2012

Pelargoni ja poutapilvi

Lupasin kuvia pari viikkoa sitten Pionien kodista ostamistani kesäkukista. Kuvat ovat olleet jo hetken koneella, ja nyt vihdoin tännekin. Mielestäni nämä sopivat meidän keltaisen rintamamiestalomme edustalle hyvin. Pelargoni on tuollainen lohenpunainen, ei liian hempeä roosa. Mummokukaksi en suostu pelargonia kutsumaan, mutta perinteisenä sopii tämän perinteisen talon eteen. ;)

Kesäkukka poutapilvi ja lohenpunainen pelargoni

Pelargonin voi koittaa säilyttää (ja toivottavasti säilyykin ilman ihmeempiä konsteja) talven yli, mutta mitenköhän tuo poutapilvi? Täällä sanotaan, että on joulutähden sukulainen. Eikö joulutähti ainakin ole mahdollista säilyttää, joten ehkä tuokin. Poutapilven kukat ovat kauniit pelargonin rinnalla, pienet ja sirot pelargonin massiivisiin nuppuihin nähden.


Viime vuonna samassa ruukussa oli orvokkeja jo pari kuukautta aikaisemmin. Ne kukkivatkin kauniisti koko kesän. Pelargoni taas tuntuu lakastuvan ulkosalla nopeasti, toivottavasti ehtii tehdä vielä paljon uusia kukkia.

3 kommenttia:

  1. Onpas nätin värinen pelargoni! Tuo poutapilvi on mulle ihan uusi tuttavuus, mutta kai senkin voi koittaa säilyttää :) Kyllä joulutähdestä ainakin saa pidempi-ikäisen, niin miksei tuosta sukulaisestakin!

    VastaaPoista
  2. Yksivuotisena minäkin poutapilven keväällä ostin ... mielenkiintoinen ajatus tuo sen talvettaminen. Monet meillä yksivuotisina kesäkukkina myytävät kasvithan ovat itse asiassa monivuotisia alkuperäisillä kasvualueillaan.

    VastaaPoista
  3. Ei muutakuin talvetusyritys käyntiin :)

    VastaaPoista