torstai 10. maaliskuuta 2011

Reportaasi ikkunalaudalta

Nyt pääsin katsastamaan pikkutaimien kasvun ja odotti positiivinen yllätys. Pelargonia, josta odotin vaikeaa kasvatettavaa, oli kasvanut eniten mittaa. Eiköhän siitä kasva vielä komia pelakuu! Purjo ja tuoksutupakka olivat lähteneet hieman orastamaan, raparpereille ei taas ollut tapahtunut mitään. Muut siemenet olin istuttanut 'minikasvihuoneisiin', eli vanhoihin raejuustopurkkeihin, joiden läpinäkyvään muovikanteen oli pistelty neulalla reikiä, tai vanhoihin leikattuihin maitopurkkeihin, jotka peitin niinikään rei'itetyllä muovikelmulla. Raparperit saivat jäädä nököttämään peittämättömiin kananmunakennoruukkuihin, joten vesi varmaan haihtuu liian helposti.

Tällä hetkellä kaavailen vähän omenapuiden leikkuuprojektia. Pitäisiköhän se täällä etelässä tehdä jo näin maaliskuun alussa, kun puut ovat varmasti lepotilassa?

Herneet olivat myös lähteneet versoamaan, odotan että niistä pääsee tekemään tätä superhyvää Ruokahommien herneenversotahnaa. Simppeliin reseptiin ei tarvita kuin:

1 ruukku herneenversoja
180g vuohenjuustoa
1 tl kuivattua minttua
0,5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria

Ja kaikki surrautetaan sauvasekoittimella yhteen. Ihanan raikkaat keväiset maut, pitäisiköhän vaan laittaa minttukin viriämään omasta takaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti