sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kuvia pikkutaimista ja suunnitelmia

Mukavaa sunnuntai-iltaa! Pakko laittaa heti alkuun kuva pelargonian taimistani, jotka ovat hyvin kasvuun lähteneinä tämän hetkinen suurin ylpeyteni. Kahdeksasta siemenestä seitsemän on itänyt!


Lisäksi olen tehnyt suunnitelmia kasvimaan varalle. Selvisi viikolla, että tulevassa puutarhassa ei ole sellaista ollut (muutamme kuunvaihteessa), joten on sitten aivan uusi työstettävä. Tähän liittyykin suuri pulmani, kuinka radikaaleja vetoja uskaltaa näin ensimmäisenä vuonna tehdä? Maltti on todennäköisesti valttia, ensimmäisen kesän jälkeen on paljon viisaampi ja tietää pihan aurinkoiset kasvupaikat, missä aikaa vietetään ja millaista maisemaa haluaa kuhunkin suuntaan ihailla. Ja myös missä miesväki pallottelee. :)

Haaveissa olisi tällainen perinteinen suorarivinen kasvimaa (kuva 4h yhdistys), josta saisi sitten kesäpäivinä käydä poimimassa tillit, sipulit ja muut tuoreet herkut. Toisessa päädyssä olisi rivi vadelmia ja yhdellä reunalla mansikkamaa. Voisin koittaa laittaa piirrosta suunnitelmista, niin voisitte viisaammat kommentoida! Herkkuni kaalit ja pavut ovat kuulemma ainakin hyviä kumppanuuskasveja toisilleen. Viime kesänä koitin kasvattaa kaaleja rivitalon pihalla ja tuolloin etanat tuhosivat kasveja alkukesästä ja jonkimoiset kaalimadot/perhoset lopun. Nyt olen varustautunut samettikukkasin, jotka kuulemma karkottavat kaalituholaisia. Onko teillä lukijoilla muita toimivia (luonnonmukaisia) vinkkejä tuholaisten karkotukseen?

Alla vielä muutama kuva ikkunalaudalta.

Tuoksutupakki itänyt tämän verran viikossa.

Kaupan persilja viihtyy uudessa ruukussaan, hauska saada satoa jo näin maaliskuun alussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti