sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Postin tuomisia ja raparperin pilkistys

Olin saanut postia Tampereelta. Aamulehdessä oli ollut juttua kumppanuuskasveista ja juttu oli leikattu talteen minua varten. Kiitos vain lähettäjälle! :) Tästä opin nyt ainakin ettei valkosipuli sovi sille paikalle, johon sitä suunnittelin. Valkosipulin huonoja naapureita ovat nimittäin herne, pavut ja kaali, joidenka vierellä oli aiemmissa piirustuksissa tyhjä paikka. Valkosipuli sopisi paremmin mansikan viereen, sillä vähentää sienitauteja kuten härmää. Näillä ja aiemmilla vinkeillä pitää sitten koittaa ja katsoa kuinka paljon perää tiedoissa on.


Myös raparperi oli lähtenyt itämään! Kyseessä on siis viime kesänä villiintyneeltä pihalta talteen poimitut raparperin siemenet, joiden suhteen olin jo menettänyt toivoni. Nyt kuitenkin yksi oli lähtenyt kasvuun, kyllä se tuossa kuvan keskellä juuri ja juuri kipon laidassa näkyy. Raparperin seikkailuista tullaan siis jatkossakin kuulemaan...

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Menikö raparperin itämisessä pitkä aika? Olen suunnitellut nahistuneen raparperipenkkimme uudistamista, mutta en tiedä vielä ostaisinko keväällä taimia vai etsinkö jostain käsiini siemeniä.

  Sanna

  VastaaPoista
 2. Heippa! Meni siinä, meinasi mennä usko, mutta lopulta ainakin tuo yksi nyt siis lähti kasvamaan. Luin jostain että siemenestä kasvatettaessa menee ainakin kaksi vuotta satoon, joten taimi saattaisi olla nopeampi. Itse halusin tätä projektia kokeilla :) Juurakon jakaminen myös nuorentaa raparperia, joten sekin saattaisi tepsiä. Puutarha.netissä on aiheesta keskustelua ja vinkkejä: http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=2515

  VastaaPoista
 3. Ja siis ajallisesti 'pitkä' tarkoitti tässä tapauksessa noin kolmea viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, nimittäin kahta vuotta en malta odottaa. Ehkä jako + taimi voisi toimia.

  VastaaPoista
 5. Taimi oli ainakin nyt muutamassa päivässä venähtänyt tuplamittaan, joten toivottavasi tänä kesänä pärjää sitten ainakin oman onnensa nojassa jo ulkona eikä vaadi enempää hellintää!

  VastaaPoista