keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Farmama - upeita kuvia luonnonmukaisesti viljellyltä maatilalta

Olen taas viime päivinä lueskellut Farmaman farmin kuulumisia. Perheen äiti kirjoittaa blogia elämästä maatilalla, jolla viljellään täysin orgaanisesti ja mukana temmellyksessä on neljä suloistakin suloisempaa lasta. Kuvat maatilalta ovat aivan ihania ja täynnä sellaista rauhallista elämää, jossa kehrätään lankaa ja lapset käyvät kotikoulua. Rauhallisuus on tosin kyllä varmasti melko subjektiivista, voi olla että heidän mielessään puhteissa on ihan tarpeeksi vilskettä!

Perhe harjoittaa siis 'no till farmingia', joka tarkoittaa suomeksi (
toivottavasti menee nyt termit oikein) suorakylvöä. Siksi blogi aikoinaan taisi kiinnittääkin huomioni, kun kummisedältäni olen kuullut tarinoita suorakylvön eduista. Maata ei siis muokata vaan annetaan 'kastematojen tehdä työt'. Viljelijän työmäärä vähenee ja sato paranee, ainakin joidenkin lajikkeiden kohdalla. Nyt siis pitäisi tosissaan alkaa perehtyä aatteeseen ja tutkia miten ajatuksia voi tuoda kodin hyötypuutarhaan. Onko jollain täällä kävijällä kokemuksia tai lukuvinkkejä? Lukemissani kirjoissa enimmäkseen puhutaan vain että kasvimaan maa tulisi hoitotoimenpiteenä kääntää vuosittain.

Tähän loppuun vielä kuva Farmamasta, kun kuvia omalta farmilta ei vielä juuri ole! Eikö olekin aivan upeat maisemat ja hienosti tuolla ovat jo valkosipulit tulleet esiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti