tiistai 15. toukokuuta 2012

Tulppaanit aloittamassa kukintaa

Onpa ollut muutama ihanan aurinkoinen päivä! Scillat ovat pikku hiljaa kadonneet pihalta, narsissit jatkavat ja tulppaanit ovat aloittelemassa. Helmililjojakin on yksi mätäs hevoskastanjan juurella.

upea yhdistelmä narsisseja ja tulppaaneja
Kauniit pinkit tulppaanit ja keltaiset ja valkoiset narsissit

Vaaleanpunainen tulppaani
Kujeita ryytimaalla pinkki tulppaani toisena vuotena ;)

Helmililjat
Helmililjoja on tämä yksi mätäs

Kasvilaatikon laittaminen on jäänyt työkiireiden vuoksi ja saa luultavasti odottaakin ainakin viikon. Sain palautetta kirjoitukseen, että painekyllästettyä lautaa ei saisi käyttää ruuaksi kasvatettavien kasvien rinnalla. Pitänee siis myös miettiä pitäisikö reunat eristää mullasta jollain, ja ensinnäkin selvittää painekyllästyksen vaarat.

Kirsikkapuussakin on jotain nupun omaista.

Kirsikkapuu


6 kommenttia:

 1. Hei, painekyllästettyä lautaa ei suositella edes kasvihuoneen rakenteisiin, itse törmäsin tuohon kun meille tehtiin laatikoita ja korjattiin kasvihuonetta. Jos haluat kestävämmät laatikot, voisit käsitellä ne jollain myrkyttömällä tuotteella. Meillä on ollut tervamaalilla käsitellyt laatikot, kestävät kosteutta todella hyvin, eli ei välttämättä tarvitse edes muovittaa. Kokemuksesta voin suositella. Varmaan muitakin myrkyttömiä tuotteita on markkinoilla, mutta tuo nyt on tietääkseni halvin vaihtoehto. Tuota Puijon tervamaalia, mitä meillä käytetään saa sävytettynä eri väreihin, löytyy perinteistä mustaa, punaista ja ruskeaa ainakin. =)

  VastaaPoista
 2. Yksi kätevä tapa on myös muovittaa jätesäkillä laudat sisältä päin ja maata vasten mutta tosiaan, samaa sanotaan kaikkialla, että pitäisi käytää esim. lämpökäsiteltyä puuta.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minä uskoisin,että vahvalla muovilla eristettynä voit hyvin käyttää kasvilaatikkoasi.

  VastaaPoista
 4. Kauniit värisävyt tuossa ekassa kuvassa! Vaaleanpunainen tulppaani tuo hienoa herkkyyttä tuohon narsissien veistokselliseen muotoon... ah.

  VastaaPoista
 5. Vahvalla muovivuorauksella mennään... Kiitos kommenteista! Sipulikukkasommitelmasta on kiittäminen edellistä asukasta. :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kun vierailit! Terhakkaan näköinen tuli tuosta lavasta! Kovat paineet on saada keittiötarha valmiiksi ennen kesäkuun alkua, jotta ehtisi saada satoa ja alueen nättiin kuntoon.

  VastaaPoista