Alkaa olla se aika, kun on ihmeellistä kulkea kamera kädessä, ja muistikortti ja blogi alkavat täyttyä sekalaisista kuvista.
Kasvilava oli itsestään siirtynyt kasvimaalle ja täyttynyt puoliksi mullalla. Päätimme vuorata laatikon muovilla, ja ottaa sen sitten käyttöön. Kuulemma ei ole vaarallista, mutta käsitellyn puun kosketusta suoraan ruokaan ei suositella. Mitään tänne ei ole vielä päässyt kasvamaan (paitsi todennäköisesti täyttyy rikkaruohoilla) ja kansi kertoo että siitepölyä on viime aikoina laskeutunut.
Parempi kuva kirsikkapuun nupuista. Nyt jännittää milloin aukeavat ja minkä värinen kukka tulee. Näyttäisi valkoiselta, mutta voisikohan olla sitä ihanaa liilaa mitä kirsikkapuut ulkomailla?
Viime vuonna istutettu karviaispensas on myös tehnyt nuppuja. Tästä ilahduimme valtavasti, koska pensas ei tuntunut ainakaan kasvavan viime vuonna yhtään. Kaiketi karviaiset vain ovat todella hidaskasvuisia.
Ruiskaunokkipenkissä on reippaita pikkutaimia. Muutoin eivät ole ulkokylvökseni oikein vielä itäneet, porkkanaa lukuunottamatta.
Ja laventeli näyttää selvinneen talvesta ihan kukkamaassa ilman ihmeempiä peittelyjä. Torimyyjä viime kesänä kehotti hieman laventelia hoivaamaan, mutta aika itsekseen on tuossa saanut olla.
Paljon kaikkea kivaa löytyy pihapiiristäsi!
VastaaPoistaTää on just niin parasta aikaa,kun tuntuu,että kaikenlaista uutta pilkistää mullasta esiin joka päivä :)
VastaaPoistaMäkin olen miettinyt kasvulaatikkojen materiaaleja ja käsittelyaineita ja kysellyt puutavaraliikkeissä ja maalikaupoissa, muttei kukaan oikein tiedä sanoa juuta eikä jaata. Yhden myrkyttömän öljyn mainoksen näin lehdessä, millä lautoja voisi käsitellä. Kun vain sais niitä laatikoita edes rakennettua. Pian ne nuput aukeaa siellä ja täällä :)
VastaaPoistaMe käsittelimme kasvilaatikot tervalla. Kunhan vielä saisimme laatikot kasvimaalle, multaa täyteen ja taimet istutettua.
VastaaPoistaTämä on ihan paras vuodenaika!
VastaaPoistaHauskaa huomata, että laventeli voi tosiaan talvehtia ulkona ilman sen kummempia hoivaamisia. Ehkä sitä voisi kokeilla, kaikista varoitteluista huolimatta :)
VastaaPoistaItse kokosin kehikoita vanhoista ikkunankarmeista ja stressasin että tuleekahan siitä jotain myrkkyjä vihanneksiini ym.. syötäviin. Mutta mies sanoo, että turhaa stressaan, että kun on vanha maali joka hilseilee pois ja karmien sisäpuolella sitä maalia ei edes ole. Mutta stressaan silti :)
VastaaPoistaOli pakko vielä korjata edelliseen kirjoitukseeni, että ikkunankarmien sisäpuolella oli maali, ulkopuolella karmia ei siis ollut.
PoistaNiin, ei sitä haluaisi mitään myrkkyjä ruokaansa... Tuo tervakäsittely taitaa olla suositeltavin vaihtoehto. Pitää vielä selata se vanha puutarhakirja ja katsoa jos siellä sanotaan jotain käsittelystä.
VastaaPoistaLomaterveiset ja palataan pian! :)