tiistai 1. toukokuuta 2012

Arvonnan voittaja valittu ja vappukuvia pihamaalta

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. On ollut mukava lukea kommenttejanne mitä kaikkea kivaa odotatte ensi kesältä puutarhaharrastuksen parista. Kesän odotus paistoi kommenteista läpi ja tämän päivän auringonpaisteen jälkeen tuntuukin, että kesä on taas askeleen lähempänä. Excelin satunnaislukugeneraattori toimi juuri onnettarena ja arpoi onnelliseksi voittajaksi luvun 32, joka kuuluu PilviPullalle. Onnea onnea! Otathan yhteyttä, niin laitan palkinnon postiin. PilviPullan kommentti ensi kesän odotuksista on myöskin julkaisun arvoinen:

Kahdella arvalla mukana. Ja kesä, mikä mahtava asia. Töissä tällä kertaa koko kesän, missä on positiivisena asiana se, että aiempien vuosien kesälomamatkustelusta poiketen voi hyysätä kukkia ja kasviksia kotosalla. Ehkä eniten odotan viikonlopun aamuisia aamukahvikukkakierroksia, eli sitä että voi aamuauringossa nauttia kasvun ihmeestä.

Aika lailla voisin itsekin allekirjoittaa tuon, kunpa vaan tosiaan muistaisi ja malttaisi joskus vain pysähtyä nauttimaan puutarhasta. Tänään meidän päivän ohjelmamme on nimittäin näyttänyt aika lailla tältä:

kekkilän multaa

Oikeata työn juhlaa siis näin vapun kunniaksi. Heräsin vähän ennen yhdeksää etsimään kukkamaasuunnitelmaani (jota ei ole edelleenkään löytynyt mistään) ja kymmeneltä olin kärryineni ulkosalla. Tuossa jugurttipurkissa on kaikki siemenpussit, mitä ideoin pihalle istutettavaksi tuon tunnin aikana. Kovin suurta vahinkoa en kuitenkaan varmaan saanut aikaan, sillä jätin isot kukkamaahankkeet suosiolla myöhemmäksi.

Kallionauhuksen viereen kylvin palavaarakkautta ja ruiskaunokkia. Jonkinmoinen ympyräsoikio oli istutuksesta tarkoitus tulla. Kallionauhuksen puoli on aika lailla perkaamatta, mutta pienet lehdet siellä sinnittelivät. Viime vuonna kallionauhus valtasi oman tilansa niin, ettei sitä ollut tarpeen kitkeä koko kesänä.

palavarakkaus ruiskaunokki


Kirsikkapuiden juurelle kylvin harjaneilikkaa. Saa nähdä kukkiiko kumpikaan kirsikkapuu nyt toisena vuotena. Meillä on kaksi viime vuonna istutettua makeakirsikkaa, Meelika ja Viljandin keltainen. Molemmat olivat selvinneet talvesta hyvin ja ovat tehneet jo pienet lehtisilmut. Viljandin keltainen oli taipunut hieman vinoon ja sai nyt uuden sidonnan tukikeppiin vanhalla kengännauhalla, saisi tuosta vähän oieta.

viljandin keltainen

Muutamaan leppäkerttuun törmäsin ja toivotin tervetulleeksi kirvoja syömään!Ja yksi vappukuva vielä. Ei kai vappu olisi mitään ilman kunnon munkkiähkyä. Sen saa ainakin aikaan, kun paistaa puolen litran taikinan kahdelle hengelle. :)

sokerimunkit vapuksi


Olipa kerta kaikkiaan ihana ylimääräinen vapaapäivä. Paljon parempaa ilmaa ei olisi voinut puutarhahommia ajatellen saada ja ulkona ahkeroiminen tuntui todella hyvältä. Huomenna sitten paluu arkeen ladatuin akuin. Mukavaa viikon jatkoa teille!

4 kommenttia:

 1. Oi, tulipas mukavaa kommenttia äsken ja samantein löysin tänne :) Itsellä on myös vappu ollut aikamoista työn juhlaa... mutta pian taas se kaikki (toivottavasti) palkitaan! Pistelen sähköpostia tulemaan...

  VastaaPoista
 2. Iloista toukokuuta. Ja mikäs on iloitessa kun kesä tulee koko ajan lähemmäs.

  VastaaPoista
 3. Itse tehdyt munkit ovat kyllä niiin hyviä :)

  Mukavaa viikon jatkoa !

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia teille kommenteista. Munkkeja on nyt possuteltu jo monta päivää, onneksi huomenna alkaa taas viikonloppu niin voi syödä lisää herkkuja. ;)

  VastaaPoista