maanantai 21. toukokuuta 2012

Paprikan nuput

Ulkokuvien jälkeen reportaasia sisätiloista, paprikassa on nimittäin nuput! Toisissa blogeissa ovat tainneet jo kukkiakin ja tehdä hedelmän alut, mutta itse olen tähänkin tyytyväinen. :) Paprikan taimia meillä on lähemmäs kymmenen, joten jos pölytys onnistuu, pitäisi satoakin tulla kohtuullisesti. Muutama epävarmuustekijä tässä kuitenkin edelleen on ennen sadonkorjuuta...

Paprikan taimi ja nuput
Paprika New Aces nupullaan
Paprika on lajiketta New Aces, jonka istutin helmikuun puolessa välissä. Taimet kasvoivat helposti. Ainoastaan vähän tuin tuollaisella tikulla, kun näytti että varret taipuvat muutoin mutkalle. Tukikepin kanssa paprikan taimet oikenivat nätisti, ainoastaan yksi Notre Damen kellonsoittaja on jäljellä. ;)

8 kommenttia:

 1. Keppi tai narutus ja sitten valoa. Itse olen huomannut, että chilit ja paprikat tekevät käyräistä runkoa kun valoa ei ole tarpeeksi. Kasvihuoneessa runko kasvaa helpommin suoraan ja myös aika hyvin oikenee kun sen valonsaanti on taisempaa kuin yhdestä suunnasta saatu valo ikkunasta.

  VastaaPoista
 2. Pölytys onnistuu kyllä itsestään, ei huolta sen suhteen :) Jos epäilyttää, niin voi hennosti ravistella. Itse olen tuollaisilta keskenkasvuisilta paprikoilta ja chileiltä nyppinyt nuput pois, jotta vielä kasvaisivat ja tukevoituisivat, eivätkä laittaisi energiaa vielä kukkimiseen, kun ei varsi kestä vielä suurta satoa.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kasveja! Kyllä sieltä satoa varmasti tulee, kunhan lämpöä ja valoa riittää, ja lannoitettakin kohtuudella.

  Mulla iski paprikoihin ikkunalaudalla joku ötökkä, joka teki lehtien alle valkoista röpöä. Suihkutin lehdet mäntysuopaliuoksella ja huuhtelin, niin kasvu jatkui taas normaalisti.

  Chiliharrastajat kertovat, että sisällä kasvatettaviin chileihin iskee hyvin usein joku öttinkäinen, joten varmasti myös sukulaiskasvi paprika on yhtä uhanalainen. Mutta pienten mutkien kautta projekti aina jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla vihannespunkki. Ne pakkaavat olemaan melko sinnikkäitä. Omassa blogissani on aika paljon tekstiä taistelusta. Kuiva ilma suosii punkkeja, joten suihkuttelu auttaa pitämään punkit loitommalla. Pelkkä mäntysuopaliuos ei välttämättä poista ongelmaa pysyvästi, joten kannattaa tarkkailla. Luupin hankinta kannattaa, jos sellaista ei ole.

   Poista
 4. Kiitos Jule vinkistä, käyn tutkailemassa blogiasi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvistä vinkeistä ja kokemuksista!

  VastaaPoista
 6. Mulla aina jää parikat vihreiksi,eivät ehdi saada väriä,vaikka muutoin kasvavat kokoa hyvin. Silti niitä taas tuolla kasvihuoneessa kasvaa :)

  VastaaPoista